PM tak ambil gaji, respon Fizz Fairuz kejutkan ramai pihak

PM tak ambil gaji respon Fizz Fairuz kejutkan ramai pihak

PM tak ambil gaji, respon Fizz Fairuz kejutkan ramai pihak. Sejak Datuk Seri Anwar Ibrahim diangkat menjadi Perd4na M3nteri Malaysia ke-10, pelbagai perubahan baru telah dibuat seperti menoIak gaji sebagai perdana menteri dan juga m3nteri kew4ngan.

Kenyataan beliau telah disambut dengan pelbagai maklum balas daripada rakyat termasuklah golongan selebriti yang mengikuti perkembangan p0litik seperti, Datuk Fizz Fairuz.

Dalam penulisannya di ruangan Insta Story, Fizz seakan meluahkan rasa pelik kerana Anwar tidak mahu mengambil gaji sebagai perd4na m3nteri sedangkan setiap orang yang bekerja mahu mempunyai penghasilan.“Macam mana ekk kerja tanpa gaji. Kalau aku tak boleh ooo…” tulisnya.

yang menjangkakan harga telur ayam akan turun selepas ini setelah beberapa waktu harganya melambung tinggi kerana kekurangan stok.Masih meniti di bibir masyarakat mengenai kontr0versi melibatkan pelakon tanah air, Fauzi Nawawi yang menceritakan babak rog0l di dalam sebuah pr0gram bual bicara.

Terbaharu, pelakon Datuk Fizz Fairuz turut mendapat kec4man daripada seorang pengguna media sosial selepas mungkin dianggap memilik wajah yang sama dengan Fauzi Nawawi.

PM tak ambil gaji respon Fizz Fairuz kejutkan ramai pihak

Menerusi hantaran yang dik0ngsikan oleh isterinya, Almy Nadia, individu tersebut dilihat telah tersiIap menghent4m dan mengvtuk suaminya di akaun Instagramnya.Tak hanya itu, setelah mengumumkan barisan m3nteri kablnet dalam Ker4jaan Perpaduan yang diketuai beliau, Ahli ParIimen Tambun berkenaan turut men4fikan akan mengambil gaji M3nteri Kew4ngan memandangkan beliau akan mengelola kem3nterian tersebut.Anwar juga menjelaskan yang m3nteri-m3nteri kabinet di bawah pent4dbirannya turut akan dip0tong gaji sebanyak 20% daripada gaji yang diberikan ker4jaan sebelumnya.

BACA:

Anak Zahid diangkat jadi Pengerusi MQ Tech

Inilah basikal termahal di dunia, boleh beli Banglo 2 buah

Geram kena tegur tak pakai mask, jutawan nekad keluarkan semua duit dari bank ini

CATEGORIES