Terkini !!! Lebuhraya Karak dilapor jem 3 kilometer

Terkini !!! Lebuhraya Karak dilapor jem 3 kilometer

Lebuhraya Karak dilapor jem 3 kilometer.Trafik di Lebuh Raya Karak dilaporkan sesak 3 kilometer (km) sebelum dan selepas Plaza Tol Karak Barat.

Menurut laporan Lebuh Raya Pantai Timur di Twitternya tadi, keadaan juga dilaporkan sesak 3.4km dari Km 71.2 hingga Km 74.6 timur berikutan laluan kontra.

Orang ramai juga dinasihatkan supaya berhati-hati di laluan kontra Km 74.8 – Km 77.1 (Bentong-Karak) hala Kuantan.

Selain itu, trafik turut dilaporkan sesak 900 Meter sebelum Plaza Tol Gombak Barat dan terus ke Lebuh Raya Lingkaran Tengah 2 (MRR2).

Pengendali Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak (KLK) dan Lebuh Raya Pantai Timur Fasa 1 (LPT1), Anih Berhad menasihati para pengguna lebuh raya untuk merancang perjalanan mereka memandangkan hujan lebat yang dijangka melanda kawasan Pantai Timur minggu ini.

 Lebuhraya Karak dilapor jem 3 kilometer

Pengurus Besar Kanan Anih Berhad, Radzimah Mohd Radzi berkata, pihaknya sedang memantau keadaan paras air di sekitar kawasan laluan utama lebuh raya tersebut.

“Sungguhpun ia masih selamat pada masa ini, kami akan terus memantau keadaan dan mengemas kini maklumat terkini melalui rangkaian media sosial kami.

“Pada masa siaran ini dikeluarkan, paras air di semua kawasan di sepanjang KLK dan LPT1 berada dalam keadaan selamat dan syarikat sedang giat mengambil langkah untuk memastikan keadaan kekal terurus,” katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.

BACA:

Komen Presiden Pas adalah kurang wajar, kata pemimpin Umno
Saat pertemuan kembali kucing dan tuannya yang terpisah akibat banjir diiringi titisan air mata

CATEGORIES