Syura Badron pilih lelaki 28 tahun sebagai suami, warganet kata nampak sebaya

Syura Badron pilih lelaki 28 tahun sebagai suami, warganet kata nampak sebaya.Penyanyi Syura Badron menyatakan rasa syukur selepas majlis ijab kabulnya bersama suami
Muhd Farizat Ismail, hari ini, berjalan dengan lancar.

Syura atau nama sebenarnya, Zuraidah Badron,36, sah bergelar isteri kepada lelaki pilihan hatinya itu kira-kira jam 12.30 tengah hari tadi di Masjid As-Salam Puchong Perdana, Selangor.

“Alhamdulillah segala galanya dipermudahkan. Saya bernikah dengan lelaki bujang dan orang kebanyakan. Dia menjalankan perniagaan makanan kecil-kecilan.

“Kami kenal sejak lima tahun lalu. Dalam tempoh itu, dia menjadi penyokong dan pengkritik saya.

Ketika saya menceburi perniagaan produk kecantikan kulit, Charmant, dia juga antara yang banyak membantu dan memberi tunjuk ajar,” katanya.

Syura Badron pilih lelaki 28 tahun sebagai suami, warganet kata nampak sebaya

Majlis yang berlangsung mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dengan hanya dihadiri 30 ahli keluarga dan kenalan terdekat kedua dua mempelai menyaksikan suami Syura melafazkan tiga kali akad nikah kerana terlalu gementar.

Pada majlis berkenaan, Syura yang juga bekas juara Master Chef Selebriti musim kedua itu menerima mas kahwin berupa jongkong emas 1.5 gram.

Syura Badron pilih lelaki 28 tahun sebagai suami, warganet kata nampak sebaya
Pada hari bahagia itu juga, ibu kepada tiga cahaya mata berkenaan turut menerima wang hantaran yang dipersembahkan dalam bentuk set barang kemas.

Syura yang popular menerusi lagu Nazam Berkasih menyerahkan lima dulang hantaran berbalas jumlah sama daripada suaminya.

“Mereka sendiri menangis kegembiraan saat saya sah bergelar isteri tadi. Sebagai anak yang kian membesar, mereka juga memahami pergelutan saya dalam meneruskan kelangsungan hidup.

“Namun, apa terjadi, saya tetap akan menjaga tiga amanah (anak) itu dengan baik. Malah anak juga serasi dengan suami saya selama ini,” katanya.

Pasangan mempelai akan diraikan dalam satu majlis resepsi di Cheras, Kuala Lumpur malam ini.
Untuk rekod, Syura dan bekas suaminya iaitu Mohd Fadhly Md Yassin berkahwin pada 16 April 2006. Mereka berpisah pada Ogos 2015.

Hasil perkahwinan pasangan itu dikurniakan tiga orang anak iaitu Nurul Dania Irdani, 15, Nurul Qaisara Sofia, 13, dan Muhammad Irfan Aryan, 11.

BACA JUGA : Meteorit berusia 4 bilion tahun ditemui di Antartika, ujian tentukan hidupan di Marikh dijalankan
Tengah makan mee segera atas motor sekali bos call, aksi pemuda ini cuit hati netizen
Makan limau mandarin tiba-tiba rasa terbatuk-batuk, ini punca sebenarnya…