“Setiap kali aku minta cerai, suami tiba-tiba jadi rajin, layan aku macam puteri sehari dua, akhirnya aku terus bagi kata dua”

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca sekalian.Haa… tajuk tu dah kenapa pulak nak didik suami kan?

Untuk pengetahuan semua, aku baru je 4 tahun kahwin. Jauh lagi perjalanan aku sebagai isteri.

Naifnya aku dulu, aku ingat orang dewasa yang decide untuk kahwin ni dah cukup bertanggungjawab.

"Setiap kali aku minta cerai, suami tiba-tiba jadi rajin, layan aku macam puteri sehari dua, akhirnya aku terus bagi kata dua"

Dan ibu bapa yang benarkan anak kahwin ni dah cukup didik anaknya untuk menempuh alam perkahwinan.

Sangkaanku rupanya meleset. Bila dah kahwin tak sekufu pula, culture shock la aku jadinya. Nak masuk pulak dengan cara hidup keluarga suami yang berbeza.

Baca Artikel Penuh