“Saya dah penat berjuang, saya gugur 4 kali, operation cyst 5 kali, sekarang kanser serviks stage 3, awak pula nak tinggalkan saya”

Nama Ben tapi saya Muslim. Ben itu cuma nama gIamour la katakan. Saya dah lama menetap di Sabah sejak tahun 2009. Dah macam orang sini rupanya tapi slang Tanah Melayu itu masih lekatlah. Hehe!

Saya rasa kau boleh agak apa kerja saya, kan? Posting sana sini. Beruniform. Ya, saya Abang Polis. Dipendekkan cerita,

saya telah ceraikan bekas isteri saya iaitu dia seorang Mualaf. Saya ceraikan dia masa bulan Mei 2018.

"Saya dah penat berjuang, saya gugur 4 kali, operation cyst 5 kali, sekarang kanser serviks stage 3, awak pula nak tinggalkan saya"

Saya ceraikan dia sebab dia kena diagnos oleh doktor pakar s4kit mentaI dengan MDD (Maj0r Depr3ssive Dis0rder) and AD (Anx1ety Dis0rder). Dia sentiasa pergi rawatan susulan di HospitaI Mesra Bukit Padang.

Masa mula – mula kenal, dia tak nampak langsung macam ada masalah macam ini sehinggalah pada suatu hari, selepas 2 tahun kami berkahwin, dia berubah banyak sangat. Kami dah usahakan untuk kaunseIing, doktor pakar juga ada buat family c0nference tapi hati saya dah tertutup untuknya. Selamanya.

Baca Artikel Penuh