Puas hati tengok lelaki ni gagalkan cubaan kereta mewah nak tol free

Puas hati tengok lelaki ni gagalkan cubaan kereta mewah nak tol free

Puas hati tengok lelaki ni gagalkan cubaan kereta mewah nak tol free. Sudah tahun 2023 dan malangnya, kita masih melihat pemandu yang tidak bertanggungjawab di jalan raya yang dengan senang hati melangkau membayar tol , meletakkan keselamatan pengguna jalan raya lain dalam bahaya.

Baru hari ini (21 Januari), seorang wanita Malaysia, Fiza berkongsi video TikTok yang menunjukkan pemandu tidak bertanggungjawab yang mengekori keretanya di tol. Suami Fiza sedang memandu kereta ketika ini, dan dia langsung tahu pemandu itu berniat untuk ponteng membayar tol.

Ini kerana ketika suami Fiza berada beberapa ratus meter dari tol, pemandu yang tidak bertanggungjawab itu sudah berada di tepi, menunggu masa yang sesuai untuk mengekori kereta yang perlu melalui tol. Memang malang bagi pemandu itu, kerana suami Fiza tahu apa sebenarnya yang ada dalam fikiran pemandu di belakang.

Suami Fiza sengaja mengambil masa manisnya di pondok tol dan memandu perlahan-lahan untuk menghalang pemandu di belakang daripada melangkau tol. Pemandu di belakang itu gigih, dia tidak berputus asa. Malah, dia terus membuntuti malah membunyikan hon kepada suami Fiza!

Puas hati tengok lelaki ni gagalkan cubaan kereta mewah nak tol free

“Dia tak nak bayar tol! Mana pengawal?!” Suami Fiza cuba menyedarkan orang ramai di pondok tol.

Kali ini, pemandu di belakang hilang kesabaran, dan dia memutuskan untuk keluar dari kereta. Apabila dia membuka pintu, suami Fiza segera memecut laju dan penghadang itu turun, meninggalkan pemandu itu terperangkap di pondok tol.

Fiza berkata, kejadian itu berlaku di tol Lagong di Sungai Buloh . Ia berlangsung pada Disember lalu tetapi Fiza hanya sempat berkongsi video tersebut hari ini.

“Dia tidak berjaya mengejar. Dia tersangkut di pondok tol,” Fiza memberitahu WORLD OF BUZZ.

@fizazzul Replying to @Aiesya Saaim walaupun vid asal ni umpama bukak aib Jah sendiri yg nampak macam gelabah tetek kat situ, nahhhh sisturrr. #freetoll #terbukaaib #roadbully ♬ original sound – Jah

“Sungguh satu kepuasan”

Tindakan cemerlang suaminya menghalang pemandu di belakang daripada melangkau tol telah mendapat pujian ramai rakyat Malaysia, yang melahirkan rasa puas hati terhadap apa yang mereka lihat.

“Terima kasih kerana melakukan ini. Saya yang merasai kepuasan di sini.”

“Saya marah melihat orang melakukan ini, tetapi saya sangat berpuas hati. Syabas!”

“Yang terbaik! Alangkah puasnya melihat dia terperangkap di sana.”

Anda boleh menonton klip penuh di bawah.

Tidak kira apa alasan anda, tetapi melangkau tambang tol bukanlah perkara yang betul untuk dilakukan. Perlu diingat bahawa ia adalah satu kesalahan dan jika ditangkap oleh pegawai pondok tol, anda dijangka menjelaskan jumlah tertunggak. Berfikir dan bertindak dengan bijak, dan pertimbangkan keselamatan pengguna jalan raya lain jika anda mempunyai pemikiran mementingkan diri sendiri dalam fikiran anda.

BACA:

Selfie dengan MK, Puteri Sarah bagi jawapan padu selepas digelar penyondol

Bekas Adun Meru meninggal dunia

CATEGORIES