M40 kecewa, ramai gagal dapat Bantuan Prihatin Rakyat

kecewa

M40 kecewa, ramai gagal dapat Bantuan Prihatin Rakyat.RAMAI golongan M40 kecewa kerana gagal dalam rayuan mendapatkan Bantuan Prihatin Rakyat (BPR), kata Ketua Pemuda Umno, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki.

Sehubungan itu katanya, Pemuda Umno bertekad untuk terus membantu memperjuangkan nasib rakyat yang terkesan sepanjang pandemik Covid-19 ini.

Asyraf Wajdi berkata, beliau telah menerima pelbagai mesej rintihan daripada mereka yang gagal dalam proses rayuan mendapatkan BPR.

“Pagi ini melayani hampir 58 mesej-mesej peribadi yang melahirkan kekecewaan akibat gagal dalam rayuan Bantuan Prihatin Rakyat.

“Kebanyakannya adalah dalam kategori M40 sebelum ini yang hilang punca pendapatan sejak awal tahun akibat PKP dan Pandemik,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

kecewa

Justeru, Asyraf Wajdi berkata, Pemuda Umno akan terus memainkan peranan untuk membantu Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) bagi memastikan mereka yang terkesan tidak tercicir menerima BPR.

“Dalam pertemuan dengan CEO LHDN Rabu lalu, saya dan Pemuda Umno telah menyuarakan kes-kes seperti ini dan memohon agar dipermudahkan proses rayuan termasuk dokumen-dokumen tambahan yang diperlukan.

“Ini juga antara isu yang diperjuangkan dalam tuntutan rakyat. Pihak LHDN telah menyatakan komitmen dengan memanfaatkan pelbagai platform disediakan bagi tujuan rayuan.

“Kami juga mencadangkan agar ruang rayuan dibuka sepanjang masa agar tiada yang tercicir menerima manfaat bantuan yang disediakan kerajaan,” katanya.

Berita Penuh : https://malaysiapost.com.my/2021/09/18/ramai-m40-gagal-rayuan-bpr/

BACA: Tanah Runtuh : Banglo, kolam renang habis hanyut di Hulu Langat

CATEGORIES