Amaran !!! Nadma keluar amaran ribut petir di KL dan negeri lain, banjir besar mungkin berlaku

Amaran !!! Nadma keluar amaran ribut petir di KL dan negeri lain, banjir besar mungkin berlaku. Kuala Lumpur diramalkan akan dilanda ribut petir pada hari Selasa dan Rabu, menurut ramalan cuaca bagi seluruh negara pada 30 Mei 2022 – 1 Jun 2022.

Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA) juga turut memaklumkan dalam hantaran di laman Twitternya bahawa beberapa negeri akan dilanda ribut petir di sebelah petang.

Antara negeri yang diramalkan tersebut adalah Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Kelantan, Terengganu, Pahang, Selangor, W.P. Kuala Lumpur, Negeri Sembilan dan Johor.

Selain itu, negeri-negeri di Pantai Timur diramalkan akan dilanda ribut petir pada sebelah malam juga selain beberapa negeri lain turut terlibat iaitu Perlis, Kedah dan Pulau Pinang.

Amaran ribut petir turut dijangkakan melanda Sabah iaitu di Sandakan, Kudat, Pantai Barat, Sandakan dan Pedalaman.

Amaran Nadma keluar amaran ribut petir di KL dan negeri lain banjir besar mungkin berlaku

Kawasan-kawasan di Sarawak yang terlibat adalah Kuching, Serian, Samarahan, Sri Aman, Betong, Sarikei, Sibu, Mukah, Kapit, Bintulu, Miri dan Limbang.

Baru-baru ini, Kuala Lumpur sekali lagi dilanda banjir kilat selepas hujan lebat turun selama beberapa jam dan menyebabkan beberapa kawasan dinaiki air.

Antara jalan utama yang ditutup sepenuhnya kepada lalu lintas ialah Bulatan Pahang menuju ke Jalan Ipoh dan Jalan Raja Laut ke arah Jalan Ipoh..

BACA:

Anuar Zain akui ada peminat larangnya untuk kahwin

Harga keperluan naik 60 peratus jika tukaran ringgit capai RM5.50 bagi AS$1

Permohonan jawatan kosong di Jabatan Akauntan Negara

CATEGORIES