The Simpsons jangka banjir besar landa KL dalam masa terdekat, 120 terkorban

The Simpsons jangka banjir besar landa KL dalam masa terdekat, 120 terkorban.SEPERTI yang diketahui ramai siri kartun popular The Simpsons sering mencuri tumpuan dengan ramalan tentang beberapa kejadian di seluruh dunia yang akhir menjadi kenyataan.

Salah satu episod yang disiarkan pada tahun 2000 turut meramalkan Donald Trump sebagai presiden Amerika Syarikat (AS) dan ia benar-benar berlaku pada tahun 2017.

Di aplikasi TikTok, seorang lelaki dikenali sebagai Joel Ravin memuat naik video sedutan The Simpsons yang meramalkan ibu negara Malaysia iaitu Kuala Lumpur dilanda gelombang air pasang surut sehingga mengorbankan 120 nyawa.

“Berita tragik malam ini, 120 orang mati dalam gelombang pasang di Kuala Lala… Peer… Kualala… Oar… Ya saya tahu siaran dah mula. Tapi saya tak peduli.

“Saya tak baca berita itu sehingga saya dapat roti Danish saya. Pergilah cuba cari pengganti,” ujar watak pembaca berita lelaki itu.

Kemudiannya muncul satu lagi watak yang memakai kostum lebah mengambil alih tempat lelaki tersebut dan terus membaca skrip berita berkenaan.

Baca Artikel Penuh