Suami tuduh aku curang, tapi sedangkan ada bukti suami skandal dengan budak pejabat aku

Actually tak tahu nak start dari mana… my brain keep loading….. refresh….. loading…… refresh….… yet I’m blur….. too much thing to start.

Hasil perkahwinan selama 22 tahun aku perolehi 4 orang anak, semua dah besar. Tinggal yang kecil je masih di sekolah rendah.

Apa yang aku nak cerita tentang pengalaman hidup dengan suami aku yang mempunyai masalah narcissistic personality disorder (NPD).

Suami tuduh aku curang, tapi sedangkan ada bukti suami skandal dengan budak pejabat aku

Aku cuba relate pengalaman aku dengan ciri – cirinya supaya dapat jadi panduan pada yang lain. Basically, orang yang ada narcissistic disorder ni tak akan pernah mengaku dia ada masalah, malah ahli pskologi pun susah nak detect mereka. Sebabnya ia memerIukan masa yang lama untuk kesan karekter mereka.

Pada mata orang lain, NPD adalah seorang yang perfect, romantic, caring, angel, soft spoken, gentle and 100% idaman semua. Ianya boleh dirawat namun sikap individu dengan NPD sendiri yang memilih untuk tidak berubah.

Baca Artikel Penuh