Nikah gadis lain, Azri Iskandar nak saman portal dan wanita yang fitnah

Nikah gadis lain, Azri Iskandar nak saman portal dan wanita yang fitnah.”Saya akan saman wanita (bernama F) dan portal itu.”

Demikian kata pelakon Azri Iskandar susulan pendedahan seorang wanita yang mahu dikenali sebagai F yang mendakwa dijanji bernikah dan sudah berjumpa keluarga pelakon itu di kampung.

Azri, 54, ketika dihubungi berkata, dia menganggap tuduhan wanita itu fitnah hingga menjejaskan namanya.

“Saya tidak pernah ajak dia (wanita F) kahwin. Saya akan saman dia. Saya hanya ajak Azra Diera seorang saja kahwin lepas saya bercerai bukannya perempuan itu.

“Saya minta tolong dia hantar balik kampung sebab cukai jalan kereta dan lesen memandu saya sudah tamat tempoh selain minta hantar pergi kubur mak saya saja. Bukan kenalkan sebagai calon isteri seperti didakwa. Saya ada saksi tiga orang makcik saya. Mereka tahu saya ada cakap fasal kahwin atau tak.

“Waktu itu saya tidak ada calon isteri yang tepat lagi. Maka pada 29 Mei Allah temukan saya dengan Azra Diera. Saya balik kampung antara 25 atau 26 Mei. Saya belum kenal Azra lagi masa tu. Jad, celah mana perempuan tu kekasih saya? Saya cintakan dan hanya ada Azra seorang. Cinta terakhir saya sampai mati,” katanya kepada Harian Metro.

Baca Artikel Penuh