Nak menangis ayah tengok anak goreng ikan Arowana kayangan kesayangannya

Nak menangis ayah tengok anak goreng ikan Arowana kayangan kesayangannya

Nak menangis ayah tengok anak goreng ikan Arowana kayangan kesayangannya. Seorang lelaki di Sumatera Utara pasrah dengan kehilangan ikan arowana peliharaannya yang bernilai kira-kira 15 juta rupiah (RM4,286).

Ikan kesayangan jenis super red short model yang dimiliki Nizam Nababan bukan dicuri sebaliknya digoreng oleh anak-anaknya.

Lapor Kompas.com, kisah itu bermula apabila Nizam mendapati ikan arowana tiada dalam akuarium yang turut dipenuhi dengan ikan peliharaan lain.

Nizam kemudian mencari ikan arowana hilang itu dengan menyangka ia sudah `melompat’ keluar dari akuarium.

“Ketika itu, saya berada di tingkat atas sedang memasang peralatan gim, apabila turun ke bawah, saya mendapati akuarium itu kosong.

Nak menangis ayah tengok anak goreng ikan Arowana kayangan kesayangannya

“Saya memberitahu isteri dengan menyangka ikan arowana sudah melompat keluar dari balang tanpa mengetahui ke mana hilangnya.

“Tidak lama kemudian, dua anak saya yang masih bersekolah datang membawa sepinggan ikan goreng,” katanya.

Menurut Nizam, dia terkejut setelah mendapati ikan goreng itu sebenarnya merupakan ikan arowana yang hilang itu.

“Saya berasa amat marah namun selepas fikirkan mereka sering makan ikan dimasak, sudah tentu mereka tidak dapat membezakan antara ikan peliharaan dan yang dibeli,” katanya.

BACA:

Aksi Syed Saddiq dan Amelia Henderson main badminton jadi buah mulut orang ramai

Cikgu pelik tengok pelajar basah kuyup peluk tiang tak nak masuk sekolah, terkejut tahu kisahnya lepas abang datang pujuk

CATEGORIES