Lepas Azmin kini anaknya pula teruk dihentam pengguna Twitter

Anak Menteri Kanan Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mendapat komen negatif pengguna Twitter setelah dia memuji Demokrat Kamala Harris sebagai wanita pertama keturunan “kulit hitam (Asia)” yang menjadi naib presiden terpilih AS.

Pengguna Twitter mengingatkannya bagaimana Malaysia mempunyai seorang Timbalan Perdana Menteri wanita tidak lama dahulu, sehingga “Langkah Sheraton” pada bulan Februari menyebabkan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kehilangan kedudukan.

Amira Azmin pagi ini tweet menulis : “seorang wanita kulit hitam (Asia) sebagai VP adalah bukti bahawa kita semua dapat melakukan yang mustahil. Jadi inilah untuk memecahkan siling kaca kita sendiri. ”

Dalam beberapa minit, Muzakkir Syah (@muzakkirsyah) menjawab bahawa ayah Amira “menghancurkan siling dengan begitu kuat” sehingga timbalan perdana menteri wanita pertama negara itu kehilangan pekerjaannya.

Ayah anda menghancurkan siling dengan sukar sekali Timbalan Perdana Menteri wanita pertama kami kehilangan pekerjaannya. pic.twitter.com/BXFdk353w3 – Muzakkir Syah (@muzakkirsyah) 8 November 2020
Dawn D (@DDinihari) mengatakan: “Dia menjadi VP dengan dipilih menjadi pejabat oleh rakyat. Begitulah cara demokrasi berfungsi.

Raison D’etre (@ hafeez3103) berkongsi gambar GIF, bertanya sama ada dia boleh “diamkan” Amira.

pic.twitter.com/N8St1CvCNK – Raison D’etre (@ hafeez3103) 8 November 2020
Mujahid Cyber ​​(@bumilangit) menyiarkan GIF Dr Wan Azizah sambil ketawa, dan dalam tweet lain, bertanya apakah mantan timbalan perdana menteri itu “tidak cukup”.

“Kami pernah mempunyai seorang timbalan perdana menteri wanita. Siapa yang menariknya ke bawah? Orangnya sendiri. Saya meletakkan kes saya, ”kata satu lagi jawapan untuk tweet Amira.

Satesh Nair (@sateshme) berkata: “Kami (Malaysia) mempunyai seorang wanita yang menyedihkan Sheraton berlaku.”

Er dik
Lupa ke DS Wan Azizah TPM kami sebelumnya
Ala sebelum kena jatuhkan oleh … ermm abaikan – NHM (@nurhalimatun) 8 November 2020
Nurhalimatun (@nurhalimatun) berkata, Amira pasti melupakan Dr Wan Azizah, “sebelum dia digulingkan oleh … ermm abaikan”.

Tweet Amira mempunyai 32 retweet, 1.058 tweet yang dikutip dan 138 suka pada pukul 7 malam.

Akaunnya mempunyai 6,274 pengikut, dan hanya mengikuti 78 orang.

Sumber : https://www.thevibes.com/articles/news/5366/tweet-on-kamala-harris-backfires-on-azmins-daughter#.X6gSv_8DEfE.whatsapp