Kata dua Syafiq Yusof pada Kazar mengejutkan, baru je Ira kena tahan Jawi

Kata dua Syafiq Yusof pada Kazar mengejutkan, baru je Ira kena tahan Jawi. Ketiadaan pelakon senior, Kazar Saisi, di Malam Gala Filem Abang Long Fadil 3 (ALF3) yang berlangsung pada Jumaat, menjadi tanda tanya.

Pengarah filem ALF3, Syafiq Yusof, berkata, pihaknya sudah menghantar undangan jemputan kepada Kazar memandangkan dia merupakan sal4h seorang barisan pelakon.

Namun, Syafiq menyatakan Kazar enggan hadir kerana tidak ingin mer0sakkan majlis dengan kontr0versi p4nas yang melibatkan anak perempuannya, Ira.Secara peribadi, kami melayangkan undangan kepada dia. Tapi bagi saya, dia baik hatilah sebab dia cakap dia tak nak timbulkan apa-apa kontr0versi.

Jadi, itu terpulang kepada dia tapi kami sudah menjemput Kazar.

Tambah Syafiq, pemilihan Kazar dalam filem itu kerana dia pelakon veteran yang masih relevan serta sesuai dengan watak.Ketika penggambaran dijalankan, ia berlaku pada tahun 2019. Belum ada kontr0versi ketika itu. Dia memberikan lakonan yang baik dan sangat profesional.

Kata dua Syafiq Yusof pada Kazar mengejutkan, baru je Ira kena tahan Jawi

Dalam pada itu, anak kepada Datuk Yusof Haslam menegaskan dia tidak mempunyai masalah dengan Kazar dan bersikap profesional dalam urusan melibatkan kerja.

Saya dengan dia tak ada sebarang mas4lah. Mengenai kontr0versi terbabit, saya tak tahu apa-apa tetapi kerja adalah kerja.Saya tak tingg4l sama dengan abang saya (Syamsul Yusof) jadi saya tak tahu apa yang terjadi.Sebelum ini, Ira dilaporkan akan dit4han oleh Pejabat Jabatan Ag4ma Islam Wilayah Persekutuan (Jawi).

Tindakan itu dibuat selepas Ira dipanggil bagi membantu s1asatan berhubung tindakan s4man yang difailkan pelakon Puteri Sarah di Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat ag4ma terhadap wanita itu pada 18 Ogos lalu.

Ira did4kwa menjadi punca perg0lakan rumah tangga pengarah Syamsul Yusof dan Puteri Sarah.Sekadar info, Puteri Sarah, 37, berkahwin dengan Syamsul pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam serta Sumayyah.

BACA:

PKR lapor polis isu LCS, dakwa ada menteri terlibat

Faizal Ismail kembali jadi DJ Radio, berganding dengan Mawi

National Geographic kena kecam, salah sebut Singapura di Malaysia