Jawab telefon masa PC, Fahmi akui benda tu memang lucu

Jawab telefon masa PC, Fahmi akui benda tu memang lucu

Jawab telefon masa PC, Fahmi akui benda tu memang lucu. Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil, mengakui beliau sendiri terhibur apabila melihat aksinya mengangkat telefon ketika sidang media rasmi pertamanya, Isnin lalu.

Ahli Parlimen Lembah Pantai itu berkata, beliau tidak sedikitnya pun terasa hati apabila gelagatnya itu menjadi hasut maya atau ‘troll’ dalam kalangan warga siber.

“Saya juga adalah mangsa buli, orang buat ‘meme’ mengejek saya pada sidang media pertama saya.

“Saya mempunyai pandangan sedikit berbeza dan tindakan itu memberi promosi kepada saya sebagai seorang menteri baharu, apa pun Alhamdulillah,” katanya.

Beliau ditemui selepas menerima kunjungan hormat Media Prima Berhad di Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), hari ini.

Jawab telefon masa PC, Fahmi akui benda tu memang lucu

Aksi Fahmi menjawab panggilan daripada Pejabat Perdana Menteri ketika sidang media secara langsung menjadi tular dan menerima reaksi pelbagai oleh warga siber sejak beberapa hari lalu.

Mengulas lanjut, Fahmi menjelaskan, beliau sebagai seorang menteri juga perlu mempunyai ‘sense of humor’ (jenaka) dan tidak tertekan dengan perkara sedemikian.

“Sebenarnya saya sendiri tercuit hati dengan aksi itu. Mulanya saya tidak tahu tetapi apabila ditunjukkan oleh seorang kakitangan, saya sendiri ketawa dan tidak terkilan mahupun ada rasa malu.

“Anda kena menerima dan hanya perlu senyum dengan apa yang datang. ‘Good sense humor’ juga kena ada, kerana saya bukannya melakukan rompakan atau fitnah,” katanya.

BACA:

Enot akui bukan sengaja untuk meminta-minta, tapi terpaksa

Majoriti rakyat di Korea Selatan elak untuk berkahwin, ini sebabnya

Warga emas ini jadi ‘naik syeikh’ nyanyi lagi Madu Tiga

CATEGORIES