Ini 6 sebab kenapa saman Caprice RM30 Juta kepada Mydin tak valid

Ini 6 sebab kenapa saman Caprice RM30 Juta kepada Mydin tak valid

Ini 6 sebab kenapa saman Caprice RM30 Juta kepada Mydin tak valid. Isu mengenai saman RM 30 juta terhadap Mydin oleh penyanyi rap Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli telah menjadi bualan hangat netizen sejak kebelakangan ini.

Isu mengenai saman RM 30 juta terhadap Mydin oleh penyanyi rap Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli telah menjadi bualan hangat netizen sejak kebelakangan ini.

Bagaimanapun, pihak Mydin sahut tuntutan saman yang dibuat oleh Caprice dan penyanyi rap itu tetap dengan pendiriannya.

“Adakah nama awak penutup beras?”

Berkenaan dengan kes ini, ramai yang bersuara memberikan pandangan mereka terhadap kes tersebut, sebelum ini seorang peguam ada ‘bersuara’ mengenai hal-hal saman fitnah dan terkini ada individu membuat huraian yang lebih jelas menyatakan kebarangkalian saman Caprice kepada Mydin itu mungkin tak logik.

Ini 6 sebab kenapa saman Caprice RM30 Juta kepada Mydin tak valid

Perkongsian ini meraih sehingga 6,000 jumlah perkongsian di Facebook dan mengundang pelbagai reaksi netizen. Berikut merupakan senarai 6 sebab-sebab tersebut :

1. Merit saman awak tu tak terguna pakai kerana nama IC awak bukan C4PR1CE. Jadi tidak timbul isu menghina. Sebab admin Mydin tidak mention nama penuh awak mengikut kad pengenalan.
2. Awak tidak pernah mendaftarkan hak nama milik C4PR1CE awak di mana mana pejabat pendaftaran dan hak milik
3. Ada space antara Cap dan Rice. Maksud Cap adalah penutup atau topi manakala rice adalah beras. Adakah nama awak penutup beras?
4. Mydin adalah sebuah hypermarket yang menjual pelbagai barangan. Jadi tidak ada apa salah jika mereka mention produk mereka sendiri. Adakah awak salah satu produk yang dijual di Mydin?
5. Jika tu pun sentap, lebih baik awak tumpukan pada kerjaya anda sebagai penyanyi rap sendu dari sibuk nak jadi aktivis yang bukan bukan.
6. Kadang-kadang b*d*h ni kena share bersama. Jangan bolot sorang-sorang. Nampak sangat tamaknya.

Hurm, apa pun harap kedua-dua belah pihak dapatlah selesaikan isu ini dengan cara yang sepatutnya.

BACA:

PH dan GTA akan bergabung?

Lelaki ini buat duit tanpa lakukan apa-apa, ‘inilah kerjaya idaman!’

“You tak basuh pun I suka”, dialog Zamarul kepada Zahirah jadi bualan

CATEGORIES