Gempar !!! Beberapa orang Menteri akan letak jawatan, kata sumber

Beberapa orang Menteri akan letak jawatan, kata sumber.Speaker Dewan Rakyat Azhar Azizan Harun dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang) Takiyuddin Hassan dijangka meletak jawatan, menurut sumber.

Sumber itu memberitahu FMT, beberapa pemimpin tertinggi lain juga dijangka berbuat demikian.

“Ini yang dimaklumkan kepada kami setakat ini, tetapi segala-galanya masih belum muktamad,” kata sumber itu.

Portal sedang mendapatkan pengesahan daripada Azhar and Takiyuddin.

Menurut laporan , ia susulan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan rasa amat dukacita terhadap pengumuman pembatalan Ordinan Darurat oleh Takiyuddin di Parlimen pada 26 Julai lalu, sedangkan Seri Paduka Baginda belum memperkenankannya.

Menteri

Berdasarkan sumber dalaman Pas, Takiyuddin yang juga Setiausaha Agung Pas memaklumkan hasrat tersebut kepada presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Bagaimanapun, beliau diminta merujuk keputusan untuk melepaskan jawatan tersebut kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin terlebih dahulu.

Sementara itu, sidang khas Dewan Rakyat pada Khamis ditangguhkan lagi kerana semua ahli Parlimen diarahkan membuat ujian calit berikutan dua kes positif Covid-19 dilaporkan berlaku di Parlimen.

Berita Penuh :https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2021/07/29/azhar-takiyuddin-letak-jawatan/

jika Terlepas: Gempar !!! Speaker Dewan Rakyat mahu letak jawatan?

Artikel ini disiarkan pada 29/07/2021