“Waktu aku diterima belajar, aku senyap-senyap bawa diri, semua tak tahu aku belajar kat mana, habis belajar aku balik rumah lama, ada orang lain duduk situ”

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.Sebenarnya bila aku selongkar dan dulu pun aku pernah buat survey ada ramai yang mengalami nasib sama macam aku.

Aku membesar dengan ibu, abah dan aku. 3 orang. Keluarga aku ni senang cerita keluarga senang. Ibu dengan abah sorang satu kereta dan abah aku ada motor Harley Davidson.

Lagi satu ibu aku ni dia ada rumah sewa dalam 2 biji rumah flat. Setiap bulan dapat 400 ringgit.

"Waktu aku diterima belajar, aku senyap-senyap bawa diri, semua tak tahu aku belajar kat mana, habis belajar aku balik rumah lama, ada orang lain duduk situ"

Di takdirkan ibu dengan abah aku ada accident waktu bekerja. Sebab mereka berdua ni kerja dalam company yang sama. Aku waktu tu umur baru 11 tahun.

Tahu apa jadi? Sehari lepas pengebumian ibu dan abah aku. Pakcik dan makcik aku hantar balik kampung dekat Kelantan duduk dengan nenek aku dan maksu aku.

Baca Artikel Penuh