Pemuda dedah ‘drama’ Uncle Kentang pada orang melayu, siap tunjuk bukti

Pemuda dedah drama Uncle Kentang pada orang melayu siap tunjuk bukti

Pemuda dedah ‘drama’ Uncle Kentang pada orang melayu, siap tunjuk bukti. Kenapa kami bantah dana pembelian Van Jenazah Kuan Potato. Yang lain kami tak peduli pun. Baca ya secara teliti dan nilaikan.

Target kutipan dana RM 140,000. (100% dana awam)

4 van yang dia claimed dia punya adalah dana awam maka orang ramai punya bukan dia punya.

Kutipan masuk pada account sendiri dan tiada audit control.

Kita melayu bukan mangkuk hayun nak tahan project you tapi kita nak perbetulkan cara you buat kerja. Nak kasi kereta kebal pun kita tak heran yang penting dana tu betul betul berguna.

Pemuda dedah 'drama' Uncle Kentang pada orang melayu, siap tunjuk bukti

Siapa saya? Dulu you guna team saya Amalteam untuk smua urusan jenazah islam dan sebab kita buat percuma you tak boleh bukak dana you lari.

Kenapa van jenazah untuk institute kanser negara (IKN) yang mana kita sedia maklum mereka badan kerajaan dan rasanya kerajaan lebih bijak mengatur strategy.

Summry mengenai IKN.

Terletak di Putrajaya.

Kes kematian tak lebih 20 kematian Islam sebulan di foresnsik dan kadang kadang tak lebih 10.

2 jenis kematian, kematian di bilik wad ataupun di rumah. Kebanyakkan pesakit yang tiada peluang hidup akan di suruh balik dan meninggal di rumah.

Secara purata sehari tak lebih 1 hari kematian.

Panel pengurusan jenazah yang official adalah Amalteam Bangi dimana mereka signed MOU bersama IKN. Maka no mereka ada di forensik dan caj 100% PERCUMA. Kekuatan jentera van jenazah mereka 6 buah. Boleh mandi untuk jenazah laki dan perempuan. Jarak base dgn IKN 18 minit.

Pasukan backup yang berhampiran khidmat percuma
– TeamAA 20 buah kenderaan ( 20 minit)
– TFK 5 buah van (20 minit)

Jumlah kenderaan lebih mencukupi dari yang meninggal. Tak cukup saya beli sebiji vellfire khas untuk ikn. Takde kes siap kau!

Ade ke khidmat yang berbayar kalau taknak percuma. Mesti la ada.

Untuk jenazah wanita selalu ustazah nilam ambil. Caj dia dalam RM 500-800 tertakluk kepada badan dan jenis jenazah. Mandi dan kafan sahaja. Nak van pun ada tapi caj laaa

Jenazah lelaki pun rate lebih kurang tapi dorang muncul macam chipsmore.

Caj kenderaan berbayar rm150-400 sekali hantar. Ikut pada jarak. Kalau nak hantar jauh bayar je la.

So logic tak nak kasi IKN van jenazah? Kami ni standby 24 jam percuma lak tu.

Kalau meninggal pun paling cepat boleh di uruskan lebih dari 4 jam selepas meninggal. Tertakluk kepada cable korang la.

So nasihat saya padan kentang goreng, sudah sudah la drama dengan orang melayu kita. You kata rm1 10 kes 1-2 je percuma. Lain smua bayar. So sama je. Baik you buat syarikat.

4 van jenazah you claimed as yours tu pun kita tau siapa bawak. Caca merba la pengurusan you. Ini amanah orang ramai ni dorang pun nak tahu mana pergi infak dorang.

Tadi you kata stucked dekat RM70k kan. Apa kata cash RM70k you kasi i dan i tambah balance i beli sendiri kenderaan jenazah. Kita kasi special sikit pakai vellfire atau alphard. Maintainece semua saya tanggung no hal. Ada bran? Oh ke hari tu dalam posting you kata you dah nekad beli. So you dah beli nak claim back ke?

Makin lama makin muak tengok orang kaki buka dana ni. Tiap hari sebelum tido pikir mcm mana nak amik hak orang lain ekkk 😝

sumber:

BACA:

“Baju Melayu apa daif sangat nampak ni?” Koleksi Ebit Lew dihentam netizen

Pemuda ubah Honda City jadi trak pikap tarik perhatian

Pemuda kecam arwah Adibah mati tak tutup aurat, netizen korek rupanya ‘pejuang PAS’ dan geng kunyit

CATEGORIES