Pemandu grab terkejut duit tambang tiba-tiba jadi daun kering bila sampai rumah, rupanya ini penumpang yang naik tadi

Oleh MHDAILY

Pemandu grab terkejut duit tambang tiba-tiba jadi daun kering bila sampai rumah, rupanya ini penumpang yang naik tadi

Sejak kebelakangan ini, viral di media sosial mengenai kisah pemandu Grab Car diganggu makhluk halus.

Ada yang sesat, ada yang ternampak dan macam-macam lagi kejadian aneh yang berlaku terutamanya pada waktu malam.

SCROLL UNTUK ARTIKEL PENUH 👇🏻👇🏻👇🏻
SAMBUNGAN ARTIKEL 👇🏻👇🏻👇🏻

Pemandu grab terkejut duit tambang tiba-tiba jadi daun kering bila sampai rumah, rupanya ini penumpang yang naik tadi

Dalam kisah terbaru ini, seorang pemandu Grab mendakwa wang tunai yang dibayar oleh penumpangnya bertukar menjadi daun kering dalam kejadian Sabtu lalu.

Kisah itu diceritakan semula oleh isterinya, Farah, di Twitter dan mendapat banyak retweet dari netizen.

Menurut Farah, suaminya menjemput penumpang itu berhampiran Pasar Gunung Rapat, menuju ke Jalan Hoover di Ipoh, Perak.

“Masa dia ambil penumpang tu kira-kira pukul 7 malam, dah Maghrib. Kebetulan kawasan tu dekat dengan rumah kami dan itu trip terakhir, jadi dia terima permintaan penumpang itu.

“Dia turunkan penumpang tu dalam pukul 7.10 malam. Wanita tu memang bagi duit tambang RM8 dalam bentuk RM1 sebanyak lapan keping dan suami pun masukkan wang tu dalam dompet dia.

Seram! Dapat tambang daun kering, isteri pemandu Grab dedah, “Wanita tu  pelik, sikit-sikit gelak” - Semasa | mStar

“Namun sudah jadi amalan dia akan periksa dompet selepas hantar penumpang sebab dia akan pindahkan duit tersebut ke dalam ‘pouch’. Bila buka je dompet, tengok ada daun.

 

Seram! Dapat tambang daun kering, isteri pemandu Grab dedah, “Wanita tu  pelik, sikit-sikit gelak” - Semasa | mStar

“Suami mesej saya dekat WhatsApp mengenai daun tu. Saya tak fikir langsung benda pelik-pelik. Ingatkan suami nak buat lawak sebab dia memang suka bergurau.

“Sampai je dekat rumah, bila dia buka cerita tu saya terkedu seketika. Biasalah mesti fikir hantu dulu. Suami pun pelik sebab daun kering dalam dompet dia tu ada lapan helai.

“Suami pun terus buang daun tu sebab macam bahaya nak bawa balik benda dia sendiri tak tahu apa. Lagipun kami ada anak kecil.

Daun dalam dompet
“Suami pun macam tak sedap hati sebab dia kata gaya perempuan tu pun pelik. Dia kata wanita tu suka gelak. Sikit-sikit gelak. Bila langgar lubang pun gelak.

“Dari gaya percakapan wanita tu orang Iseberang. Tapi sampai sekarang kami masih lagi tertanya sama ada dia adalah manusia atau sebaliknya.

“Ada juga yang cakap wanita tu mungkin hantu. Ini kerana hantu pun guna duit dekat alam bunian untuk buat sebarang bayaran.

nangtime.com – Pemandu GRAB Terkejut Menerima Duit Tambang Dari Penumpang Yang Bertukar Menjadi Daun Kering
Duit bertukar jadi daun?
“Namun saya lebih suka buat kesimpulan wanita itu adalah manusia sebenar dan dia mengamalkan ilmu tarik duit. Itu lebih logik.

“Pelik ada juga orang zaman sekarang ni nak guna ilmu untuk bayar Grab. Dahlah tambang RM8 je, kalau RM800 fahamlah juga.

“Jadi kepada pemandu Grab sila berhati-hati. Nasiblah tambang tadi hanya RM8 je. Kalau RM60 ke apa, rugi kena pukau. Tapi saya anggap itu bukan rezeki suami,” katanya.

BACA: ‘Kasih ibu sampai ke syurga, kasih ayah selamanya’, Ini penyakit anak yang jadi punca bapa muda ini buka makmal perubatan dirumah je!