Pekerja teruk dibelasah majikan kerana berpuasa

Disebabkan enggan menuruti arahan majikan untuk tidak berpuasa menyebabkan pengawal peribadi bersama rakannya dibelasah dan diacukan pistol, semalam.

Mangsa berusia 43 tahun bersama seorang lagi rakan sekerja dibelasah menggunakan rotan oleh majikannya di rumah di Batu Nilam, Klang.

No photo description available.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, sebelum itu mangsa berusia 26 tahun bersama majikannya seorang lelaki berusia 43 tahun berada di kondominium di Jalan Pinang, di sini pada 10 malam.

Menurutnya, suspek kemudian memarahi mangsa yang memaklumkan dia berpuasa sebelum menamparnya.

“Sebaik tiba di rumah suspek di Batu Nilam, Klang, mangsa dibelasah dengan rotan selain diacukan pistol oleh suspek.

“Kejadian itu menyebabkan mangsa mengalami pendarahan beku dan lebam pada badan sebelum mendapatkan rawatan di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang,” katanya hari ini.

Katanya, dua mangsa sudah bekerja dengan suspek sebagai pengawal peribadi sejak tiga dan tujuh tahun lalu.

Beliau berkata, suspek akan memarahi mangsa jika mengetahui pekerjanya itu berpuasa dan memaksa agar tidak meneruskannya.

“Polis kini sedang mengesan suspek untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 323 dan 506 Kanun Keseksaan,” katanya.

May be an image of text that says 'POLIS DIRAJA MALAYSIA REPOT POLIS Balai TRAVERS Kontinjen Tarikh KLANG/009523/21 14/04/2021 1616PM Malaysia Diterima Nama TIUZMAH BINT SAMAT@SIRON Ada): Badan R189220 No. Pangkat :L/KPL No. K/P (Baru) Bahasa sal No. Pollis/Tentera - :MOHD/- :MOHD (Baru) Polis/Tentera A3587948 Tahun Bulan Keturunan BODYGUARD Melayu Pasport TarikhLahir Warganegara SELANGUR 15/08/1977 Malaysia Emel Menyatakan KURANG (Bimbil) 0193758052 BERADA 500RA CONDOMINIUM BERNAMA SAYA BELIAU BERHENTI ORANG MAU SEKALI MR SEMASA BERADA PUKUL CHEEYANG TURUT MEMUKUL SAYAL SERAMAI TUNGGU ROTAN TENDANG TUMBUK) DA MENGULANGI ህ MAHU'

May be an image of text that says 'ALLAH, ATAU MAHU TENGOK DIA BOLE KASI GAJI KE". KEMUDIAN BELIAU TERUS MEMUKUL BELIAU JUGA MENGUGUT SAYA SAYA PANGGIL ORANG SETTING (GANGGU ATAU KEMUDIAN CHUNG MEMUKUL SAYA MENGATAKAN SORRY CHEEYANG DATANG ARAH DAN MENGATAKAN MARI PISTOL DAN BELIAU TERUS MERAMPAS PISTOL DILETAKKAND SELEPAS BELAKANG BADAN, DATANG CHUNG CHEEYANG MEMEGANG SEPUCUK PISTOL YANG BELIAU RAMPAS SAMBIL MENGATAKAN ENGALAMI KECEDERAAN PADA DAN LENGAN. AKIBAT DARIPADA KEJADIAN TERSEBUT, SAYA ETAKUTAN TERHADAP SAYA HEEYANG SELANJUTNYA DIRI SERTA KELUARGA SAYA SERTA RAKAN SAYAO KEMUDIAN HARI SEKIANLAPORAN SAYA POLIS DAN UNTUK KESELAMATAN Tandalangan Salinan Repot Pertama Repot:'

Berita penuh : http://asamboi.net/melampau-majikan-belasah-pekerja-kerana-berpuasa/

CATEGORIES