Meniaga air tepi jalan je, Amir Raja lawak kini berjaya miliki Perodua Alza baharu

Meniaga air tepi jalan je, Amir Raja lawak kini berjaya miliki Perodua Alza baharu. Lebih sedekad dalam industri hiburan, Amir Raja Lawak yang popular dengan tagline ‘I’m sorry’ sering kali mendapat perhatian media dengan celoteh dan telatah beliau.

Berjaya muncul sebagai pelakon, pelawak dan usahawan antara yang membuatkan beliau dikenali ramai.

Terbaharu, Amir Raja Lawak menerusi perkongsian di Facebook dan Instagram memaklumkan beliau berjaya memiliki sebuah kereta baharu iaitu Perodua Alza berwarna hitam.

Meniaga air tepi jalan je, Amir Raja lawak kini berjaya miliki Perodua Alza baharu

Menurut Amir Raja Lawak, proses mendapatkan kereta Perodua Alza generasi baharu ini mengambil masa sehingga 6 bulan. Meskipun terpaksa menanti dalam tempoh yang panjang, individu yang menguruskan proses penjualan ini sangat responsif membuatkan beliau selesa untuk berurusan dengannya.

Menariknya, beliau memilih untuk memanjatkan kesyukuran kepada Allah serta berterima buat semua pelanggan bisnes yang diusahakan beliau iaitu Air Jagung Amirreka serta mereka yang yakin dengan bakat beliau untuk berlakon.

Perkongsian ringkas beliau berjaya mendapat perhatian netizen serta rakan artis yang tampil mengucapkan tahniah atas kejayaan beliau.

Difahamkan Amir Raja Lawak kini lebih memfokuskan kepada perniagaan beliau berbanding menjadi pelakon. Beliau sebelum ini turut mendapat perhatian media selepas berjaya menjadi contoh kepada orang ramai untuk mengeluarkan zakat.

Tahniah diucapkan buat Amir Raja Lawak, semoga lebih banyak kejayaan bakal diperoleh atas hasil usaha usahawan serta pelakon ini.

baca: 

Kisah penyewa dari neraka- 4 tahun duduk free, buat macam rumah sampah

Cermin kereta kena pecah, tindakan pantas pemuda ini berjaya tangkap penyamun di SS14