Kerana komitmen terlalu tinggi, lelaki ini cuba jual buah pinggang di Singapura undang reaksi netizen

Kerana komitmen terlalu tinggi, lelaki ini cuba jual buah pinggang di Singapura undang reaksi netizen

.Selalunya kita dengar berita mengenai penjualan organ berlaku di luar negara di mana penjual organ itu terpaksa berbuat sedemikian untuk mendapatkan sejumlah wang yang besar.

Demi Untuk Terus Hidup, Lelaki Ini Berjalan 100KM Sambil ‘Melelong’ Buah Pinggangnya

Kerana komitmen terlalu tinggi, lelaki ini cuba jual buah pinggang di Singapura undang reaksi netizen

Baru-baru ini seorang pengguna TikTok dari Malaysia menggemparkan netizen apabila dia berkongsi perkembangannya pergi ke Singapura untuk menjual buah pinggang demi kelangsungan hidup.

Bagaimanapun selepas membuat pemeriksaan lanjut, doktor mendapati buah pinggang lelaki itu tidak sesuai untuk digunakan kerana dia merupakan seorang perokok tegar dan ada kemungkinan buah pinggang itu akan mendatangkan masalah kepada ‘pembelinya’ pada masa hadapan.

Oleh sebab itu ‘pembelinya’ menawarkan harga yang lebih murah (SGD30,000/~RM99,756) daripada harga pasaran semasa, SGD60,000-SGD100,000 (~RM199,512-RM332,520) dan dia menolak tawaran yang jauh lebih murah itu.

@daddy_keacy Alhamdulillah dh ada buyer..semoge semua baik2 shj.. #fypシ #ramadhan2023 #malaysia #johor #singapore #rezeki #jualbuahpinggang ♬ Rahmatun Lil’Alameen – Maher Zain

Dalam satu videonya yang terbaharu, dia menjelaskan keputusan dibuat itu bukanlah sebab dia ‘pemalas’ dan tidak berusaha seperti didakwa oleh segelintir netizen.

@daddy_keacy Ada yang nk bantu jual buah pinggang..sy nk jual utk kelangsongan hidup dan nk bayar hutang2. #ramadhan2023 #fyp #malaysia #johor #jualbuahpinggang #fypシ ♬ Instrumen Sedih – Yuda pratama

Sebaliknya jawatan yang pernah dipegangnya dahulu, sebagai seorang ketua pegawai eksekutif telah menyebabkan banyak majikan takut dan kurang yakin untuk mengambilnya kerja bagi jawatan yang lebih rendah daripada kelayakkannya.

Netizen yang menonton video-video yang dikongsikan mendoakan lelaki itu dipermudahkan urusan dan dapat mengatasi masalah yang membelenggunya pada ketika ini.

BACA:

“Menang sorak, kampung tergadai”, perumpamaan sesuai untuk mulut celupar MB Kedah bakal susahkan rakyat Kedah

“Isteri aku kerja kilang, selalu bagi alasan OT kerja malam tapi dia bukan OT tapi ini dia buat belakang aku”