Ini senarai restoran yang ‘offer’ Menu Rahmah serendah RM4.50! apa lagi guys? Jom serbu beramai-ramai!

Ini senarai restoran yang ‘offer’ Menu Rahmah serendah RM4.50! apa lagi guys? Jom serbu beramai-ramai!

Sejak inisiatif Menu Rahmah dikeluarkan, banyak restoran mengikut jejak mereka dan memperkenalkan Menu Rahmah mereka sendiri,

menawarkan hidangan dengan minuman serendah RM4.50. Berikut adalah senarai restoran dengan Menu Rahmah, untuk anda mengisi perut sambil berjimat.

1. McDonald’s Malaysia

McDonald’s Malaysia baru-baru ini memperkenalkan Menu Rahmah RM5. Pilihan hidangan termasuk Bubur Ayam, McEgg, dan Chicken Burger, hidangan semuanya disertakan dengan minuman teh limau ais.

2. MYDIN Malaysia


Salah satu peruncit pertama yang memperkenalkan Menu Rahmah, menu MYDIN Malaysia berbeza-beza setiap hari, dan kesemuanya termasuk nasi, sebotol air, daging dan sayur-sayuran.

3. A&W Malaysia

Rooty Rahmah A&W didatangkan dengan tiga pilihan burger – Burger Keju, Sandwich Ayam dan Sandwich Ikan. Harga untuk setiap satu ialah RM5. Walau bagaimanapun, hidangan hanya terdiri daripada burger dan tidak disertakan dengan minuman.

4. IKEA Malaysia

Seperti yang dikongsi oleh pengguna di TikTok IKEA Malaysia kini menawarkan Menu Rahmah, dengan Mee Goreng berharga RM0.50 sahaja. Bagaimanapun, ini belum diumumkan secara rasmi oleh IKEA Malaysia lagi.

5. Burger King Malaysia

Bagi menyokong inisiatif tersebut, Burger King turut memperkenalkan Menu Rahmah versinya sendiri. Dengan hanya RM5 setiap kombo, anda boleh memilih antara Cheesy Beef atau BK Chick ‘N Crisp, dan ia disertakan dengan sebotol air.

May be an image of food and text that says "The Manhatan જH ESTD.B2 MENU RAHMAH KASIH SAYANG Available for dine-in DAILY 10AM-5PM RM5 each calch. gonna you're what never know MR1 Fried Dory Nuggets Garlic Herb Rice MR2 Fried Chicken Nuggets Garlic Herb Rice MR3 Fried Dory Nuggets Olio Spaghetti MR4 Fried Chicken Nuggets Olio Spaghetti eManhattan @ppicaedel Find Us at: Lot C1, Food Avenue, Ground Floor, ΑΕΟΝ Ipoh Station 18 Shopping Centre 18Shoin nge Û"

6. PASAR IKAN Manhattan

PASAR IKAN Manhattan baru-baru ini mengeluarkan Menu Rahmah yang boleh didapati setiap hari dari 10 pagi hingga 5 petang. Anda boleh memilih untuk mempunyai nuget dory goreng atau nuget ayam, serta spageti atau nasi herba bawang putih.

7. OLDTOWN White Coffee Malaysia

Menu Rahmah OLDTOWN White Coffee berharga RM4.50 hingga RM5 setiap set. Set ini datang dalam versi berbeza Nasi Lemak, dan segelas minuman limau.

8. Domino’s Pizza Malaysia

Domino’s Pizza Malaysia menawarkan Menu Rahmah dalam versi pizza. Satu piza peribadi berharga RM5, tetapi setiap hari Selasa semasa promosi Super Tuesday mereka, ia hanya berharga RM3.90 untuk satu piza peribadi.

9. Marrybrown Malaysia

Sebagai menyokong inisiatif kerajaan, Marrybrown turut memperkenalkan Menu Rahmah pada harga RM5 setiap kombo. Anda boleh menikmati set MB Chicken Burger atau Nasi Kari yang digandingkan dengan sebotol air mineral.

10. Texas Chicken Malaysia

Sama seperti rangkaian makanan segera yang lain, Texas Chicken Malaysia turut memperkenalkan Menu Rahmah pada harga RM5 sahaja setiap kombo. Anda boleh memilih antara Spicy Korean Rice Bowl, Buttermilk Rice Bowl atau Smoky BBQ Flatbread, bersama-sama dengan sebotol air mineral.

11. Chicago Chicken City

Restoran makanan segera Chicago Chicken City Menu Rahmah berharga RM5. Menu termasuk ayam goreng, nasi berperisa, dan secawan minuman Milo.

12. AEON BiG Malaysia

Syarikat runcit dan pasar raya AEON BiG memperkenalkan Menu Rahmah yang berharga RM4.95 setiap set. Menu ini tersedia setiap hari pada 12 tengah hari hingga 2 petang, sehingga 19 Mac 2023. Semua hidangan termasuk nasi, air, daging, sayur-sayuran dan sos sambal.

13. R&R PLUS

Selain restoran, Menu Rahmah juga terdapat di R&R PLUS. Ia boleh didapati setiap hari semasa waktu makan tengah hari (12 malam hingga 2 petang) dan waktu makan malam (7 malam hingga 9 malam), di gerai terpilih.

Selain restoran dalam senarai, kedai teh gelembung seperti Tealive dan Bubblebee turut memperkenalkan teh susu buih yang harganya bermula pada RM5. Jika anda tahu mana-mana tempat lain yang menawarkan Menu Rahmah, sila beritahu kami dalam komen!

BACA:

Patutlah orang politik, penjenayah suka simpan duit dalam Bank Swiss? Rupanya ini yang bank itu ‘offer’

Kenapa di negara Asia terlampau banyak bangunan pencakar langit? Ini kisah sebenarnya