Portal lapor MT Umno berkumpul, putus keluar kerajaan malam ini?

Beberapa ahli Majlis Tertinggi UMNO dan pemimpin komponen Barisan Nasional (BN) kini berada di ibu pejabat UMNO, PWTC yang difahamkan sedang berbincang untuk membuat pengumuman keluar daripada kerajaan Perikatan Nasional (PN) malam ini, ia selepas berakhir tempoh 14 hari diberikan Presiden, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi pada hari ini.

Wartawan Agenda Daily di lokasi memberitahu, dua ahli MT UMNO dilihat sudah memasuki bangunan UMNO tersebut, antaranya Datuk Seri Razali Ibrahim dan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Datuk Seri Johari Abdul Ghani.

umno

Terkini, Pengerusi Lembaga Penasihat BN, Datuk Seri Najib Razak juga dilihat baharu tiba dengan sebuah kereta berwarna putih yang membawanya masuk ke ruangan parkir dalam bangunan.

Polis pengiring membawa masuk kenderaan VIP tiba di PWTC.

Laporan terkini wartawan juga mendapati terdapat pengiring bermotosikal Polis Tentera yang berada di parkir PWTC, ia dipercayai dinaiki oleh Naib Presiden, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Pengiring Polis Tentera yang dipercayai membawa Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Turut berada di PWTC, Ketua Pemuda MIC Datuk C. Sivarraajh.

Agenda Daily sedang mendapatkan maklumat lanjut berhubung pertemuan hari ini, namun dalam kenyataan Biro Politik sebelum ini Zahid sudah memberikan amaran tegas kerajaan PN akan berdepan tindak balas sekiranya tidak membuka sidang Parlimen dalam tempoh 14 hari.

Berita Penuh : https://www.agendadaily.com/politik/ahli-mt-umno-berkumpul-di-pwtc-putuskan-keluar-kerajaan-malam-ini/

BACA JUGA : Polis peronda salur maklumat kepada NGO lokasi rumah kibar bendera putih