“Aku tak boleh pandang muka adik, rasa benci sangat, padahal dulu dia la paling rapat lepas dia kantoi terlanjur dengan laki aku”

“Aku tak boleh pandang muka adik, rasa benci sangat, padahal dulu dia la paling rapat lepas dia kantoi terlanjur dengan laki aku”Kisah saya begini.

Saya ibu seorang anak dan seorang perempuan yang bekerjaya. Alhamdulillah.

Suami pula kerja sendiri dan ibu Ayahnya telah bercerai. Usia perkahwinan kami 4 tahun.

"Aku tak boleh pandang muka adik, rasa benci sangat, padahal dulu dia la paling rapat lepas dia kantoi terlanjur dengan laki aku"

Masalahnya bermula pada hujung tahun lepas saya dapat tahu suami dan adik kandung saya telah terlanjur. Bukan sekali. Mereka start berhubungan dalam tahun ini juga.

Saya taktahu kenapa dia dan adik kandung saya sendiri tergamak buat macam itu. Padahal suami dan saya Hmpir setiap malam bersama. Ibu ayah saya tahu tentang perkara ini.

Kesian saya tengok mereka. Mereka pun buntu je. Mujur adik tak mengandung tapi adik nak suami saya bertanggungjawab memandangkan suami saya lelaki pertama yang sentuh dia.

Masa malam yang kecoh-kecoh kat rumah saya, suami memang menangis sehendaknya beritahu menyesal dengan perbuatannya.. Tapi adik tak. Dia seboleh-bolehnya nak suami saya btanggungjawab. Suami saya pula, sejak dari awal perkahwinan, dia memg tak bagi saya tengok phone dia, tak pernah post pasal saya kat mana-mana media social pun.

Kalau orang yang baru kawan dengan dia, mesti orang ingat dia bujang lagi. Tapi lepas kejadian yang memedihkan hati tu, dia terus takde rahsia lagi dengan saya dan inform dekat saya kat mana-mana media social yang ada.

Sekarang ni kalau balik kampung, saya memang tak boleh nak pandang muka adik.. Rasa benci yang teramat sangat. Padahal dulu dia la kemana-mana pergi saya nak bawa.

Lagi satu masalah, yang ini paling pelik. Suami aku hampir setahun tak bagi saya nafkah zahir. Saya uruskan semua nya sendiri.. Bila saya minta nafkah ada je alasan dia bagi padahal dekat ayah boleh pula dia bagi duit. Dan masa curang tu, ada je pula duit saya tengok siap belikan bunga, bawa berjalan, erm entahla.

Walaupun sekarang suami nampak positive dalam hubungan. Tapi saya jadi tawar hati dan takut dorang terlanjur lagi belakang saya.

Kenapa orang setia selalu diduakan, apa salah orang setia ye? Saya perlukan komen yang positive dan mmbina dari netizen. Saya takde kawan. Takde siapa untuk saya meluahkan yang terbuku dihati.

BACA:

Tengah syok layan YouTube tiba-tiba ada iklan, ini cara tonton Youtube tanpa iklan yang confirm jadi!

Sebenarnya China bukan negara komunis tapi berubah lepas kejadian ini yang buat ramai nak tahu