Zaid Ibrahim mahu SPRM dan AGC dedah hasil siasatan terhadap Hakim Nazlan

Zaid Ibrahim mahu SPRM dan AGC dedah hasil siasatan terhadap Hakim Nazlan. Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Mohd Zaid Ibrahim, menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Pejabat Peguam Negara (AGC) mendedahkan hasil siasatan terhadap Hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

Mohd Zaid turut meminta SPRM tampil menjelaskan sama ada salinan kertas siasatan terhadap Mohd Nazlan yang bocor adalah sah atau tidak.

Beliau berkata, kenyataan Peguam Negara, Tan Sri Idrus Harun, bahawa kertas siasatan Mohd Nazlan tidak berada dengan AGC, adalah merunsingkan.

“Terpulang kepada SPRM untuk mengesah atau menafikan kesahihan itu,” katanya ketika dihubungi BH, di sini, hari ini.

Jumaat lalu, peguam cara, firma guaman Mohd Zaid, Tetuan Zaid Ibrahim Suflan TH Liew & Partners (ZIST) yang sebelum ini mewakili Datuk Seri Najib Razak, diberhentikan khidmat bagi mewakili bekas Perdana Menteri itu.

Semalam, Idrus ketika ditemui pada Simposium Keluarga Malaysia di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC, memberitahu kertas siasatan kes membabitkan Mohd Nazlan tidak berada dengan AGC

Baca Artikel Penuh