[Video] Niat murni Zuraida bantu Gerakan kempen terima reaksi hambar dari kaum cina

[Video] Niat murni Zuraida bantu Gerakan kempen terima reaksi hambar dari kaum cina

Bekas Ahli Parlimen Ampang, Datuk Zuraida Kamaruddin menyifatkan kehadirannya

Bagi membantu kempen calon Perikatan Nasional (PN) Pulau Pinang, khususnya Gerakan, untuk mendapatkan sokongan pengundi bukan Melayu di negeri itu.

[Video] Niat murni Zuraida bantu Gerakan kempen terima reaksi hambar dari kaum cina

Di saat Presiden Gerakan dipinggirkan Pas Pulau Pinang ibarat sampah dalam program ceramah di Tasek Gelugor, Pulau Pinang malam tadi, program kempen Presiden Gerakan yang juga calon PN di Bayan Lepas, Dominic Lau mendapat sokongan bekas menteri Zuraida Kamaruddin yang teruk kalah deposit pada PRU yang lepas.

Menurut rakaman video yang dimuat naik Sin Chew Daily di Facebook, bekas naib presiden PKR itu dilihat menemani Lau dalam satu kunjungan di pasar, pagi tadi.

Zuraida yang digelar mak lampir serta terkenal dengan pengkhianat yang dilakukan pada parti yang disertainya dahulu dilihat menyapa penjaja dan pengunjung dalam bahasa Mandarin, namun menerima sambutan hambar.

Pada satu ketika, Zuraida bertanya “ni hao ma (apa khabar)?” kepada penjaja dengan seorang penjaja didengar membalas “bu hao (tak baik)”.

Rakaman itu diakhiri dengan Zuraida, Lau dan Pengerusi Gerakan Pulau Pinang Oh Tong Keong melaungkan “PN best” dan “yi ge ji hui (satu peluang)”.

Keputusan Dominic Lau nekad sailang kerusi yang sepatutnya ditandingi oleh Setiausaha Pas Pulau Pinang di DUN Bayan Lepas yang merupakan kerusi majoriti Melayu telah menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan penyokong PAS Pulau Pinang.

Sehari sebelum penamaan calon, walaun totok Hadi Awang yang merupakan ahli PAS Bayan Lepas telah mengugut untuk memboikot Presiden Gerakan. Walaupun diboikot, Dominic Lau dengan muka tak malu tetap hadir walau tidak dijemput.

Malah, ketika pemimpin PN lain mengambil tempat di atas pentas,Dominic Lau bersama sekumpulan penyokong PN sekadar menunggu di tepi pentas dan berharap diberi peluang untuk naik ke pentas.

Walaupun dimalukan sebegitu rupa, Dominic Lau masih boleh tersenyum-senyum kelat menahan marah bila dihalau.

BACA: Mulanya tak nak beli tapi lama dia depan rumah bagi salam tak putus-putus, wanita kongsi cerita sedih budak 12 tahun jual cendawan