Unsur illuminati atas pentas Gegar Vaganza buat netizen resah

Unsur illuminati atas pentas Gegar Vaganza buat netizen resah

Unsur illuminati atas pentas Gegar Vaganza buat netizen resah. Netizen nampak sesuatu di konsert GV9, ‘mereka dah lama rancang, kita yang lalai’. Semalam, berlangsungnya saingan minggu kelima konsert Gegar Vaganza musim kesembilan (GV9) yang menyaksikan penyanyi Pat Candy diumumkan sebagai peserta ketiga tersingkir.

Bagaimanapun, tular sebuah video memaparkan persembahan salah seorang peserta yang bertanding sehingga menarik perhatian ramai.

Menerusi video dimuat naik pengguna dikenali Cik Puan Laila, dilihat Asheed Def Gab C berduet bersama Tam Spider sedang mempersembahkan lagu Angin daripada kumpulan Dewa19.

Mesti ada ke lambang mata tu?

Bagaimanapun, lain pula yang menjadi perhatian ramai apabila mereka memberi fokus kepada lambang yang terpampang di skrin atas pentas tersebut.

Unsur illuminati atas pentas Gegar Vaganza buat netizen resah

Mana tidaknya lambang mata satu yang simbolik dengan ‘dajjal’ dan agenda illuminati.

@cikpuanlaila mohon jangan kecam.. aku cume nk tau je.. 🤔🤔 #gegarvaganza2022 #gegarvaganza ♬ Sedih – Instrumental – Asraf Studio

Dunia akhir zaman, makin terserlah

Disebabkan itu, ramai meluahkan kekecewaan dan ketidakpuasan hati pihak pengurusan membenarkan lambang tersebut berada di atas persembahan. Penggunaan lambang tersebut juga dikatakan seolah-olah tidak menjaga sensitiviti agama.

Cover album Dewa19 lah!

Bagaimanapun, ada juga tampil menjelaskan lambang yang digunakan tersebut sebenarnya diambil daripada cover album band tersohor Indonesia, Dewa19 memandangkan Asheed Def Gab C menyanyikan lagu daripada kumpulan berkenaan.

Difahamkan, anggota kumpulan Dewa19 iaitu Ahmad Dhani tampil memberi penjelasan dan menafikan ia adalah lambang mata dajjal dan penuh dengan illuminati.

Jelas Ahmad Dhani, sebenarnya cover dari album Cintailah Cinta sebenarnya dilukis oleh seorang pelukis dan dalam mata berkenaan ‘ada’ mata lain dalam itu.

Netizen nampak sesuatu di konsert GV9, 'mereka dah lama rancang, kita yang lalai'

Netizen nampak sesuatu di konsert GV9, 'mereka dah lama rancang, kita yang lalai'

BACA:

Isu ejen Mossad, Anwar tuntut Hamzah dan Hisham beri penjelasan

Dari asnaf hingga jadi T20, pelajar cantik MRSM ini pernah sedih dikelilingi rakan kaya

Ini lokasi paling panas di bumi, satu hidupan pun tak hidup dekat sini

CATEGORIES