Tular wanita ada jambang, dakwa hidap gangguan hormon lelaki

Tular wanita ada jambang dakwa hidap gangguan hormon lelaki

Tular wanita ada jambang, dakwa hidap gangguan hormon lelaki. Seorang wanita yang mengalami masalah gangguan hormon hingga menyebabkan wajahnya ditumbuhi misai dan janggut bertekad tidak akan mencukur bulu tersebut, lapor portal berita MailOnline kelmarin.

Malah, LaRae Perkins yang berasal dari Compton, negeri California mendakwa, perbuatan mencukur janggut dan misai akan merosakkan rupa parasnya.

Menurut Perkins, dia bergelut dengan masalah bulu pada wajahnya sejak zaman usia remaja lagi.

Bagaimanapun, dia kini memutuskan untuk berhenti berasa malu dan mahu menjadi simbol keberanian kepada golongan wanita yang berdepan masalah serupa.

“Sekarang, saya berbangga dengan penampilan berjambang. Saya juga melancarkan koleksi pakaian sendiri dinamakan Yes, I’m A Girl.

Tular wanita ada jambang dakwa hidap gangguan hormon lelaki

“Saya juga berhenti merawat semua masalah berkaitan hormon kerana ia adalah sindrom yang tidak akan hilang dan akan kekal sehingga saya meninggal dunia,” jelas Perkins.

Tambah wanita itu, dia juga tidak berasa terhina dengan soalan rambang orang ramai yang kadangkala bertanya ‘adakah anda wanita?’ atau ‘anda spesies manusia jenis apa?’.

“Saya mewakili ramai wanita di luar sana dengan masalah sama. Saya ingin memberitahu masyarakat bahawa sindrom ini bukan perkara pelik dan kami manusia biasa,” tegasnya.

BACA:

Automatik boleh jadi kaya jika anda masih simpan duit kertas RM1 lama

Tindakan wanita melayu beri makan anjing yang ditinggal berantai undang sebak

Kecoh laporan dakwa Ringgit Malaysia dah tak laku di Thailand

CATEGORIES