Tokti buang skuter lepas kena marah dengan Datuk K, kenapa pula?

Tokti buang skuter lepas kena marah dengan Datuk K, kenapa pula?.“Selepas kejadian saya terus buang skuter tersebut kerana takut terjadi kepada Afwa pula,” kata penyanyi tersohor negara

Datuk Seri Siti Nurhaliza selepas mendakwa dia dimarahi suami, Datuk K selepas anak sulungnya Siti Aafiyah jatuh skuter sehingga dagu terpaksa dijahit.

Siti Nurhaliza mengulas mengenai kejadian puterinya, Aafiyah jatuh skuter pada minggu lalu dalam satu siaran langsung yang dilakukan di laman Instagram.

Tokti buang skuter lepas kena marah dengan Datuk K, kenapa pula?

Mengimbau cerita mengenai tragedi itu, Siti memberitahu dia terdengar anak perempuannya meraung dan menangis ketika sedang bersiap-siap untuk menghadiri acara.

“Sebenarnya sudah lama saya beli skuter tersebut dan kerap juga Aafiyah bermain tetapi hari itu memang ditakdirkan dia terjatuh.
Powered y

“Masa saya tengah bersiap saya dengar suara Aafiyah menangis meraung kesakitan.

Video| Demi anak, Siti Nurhaliza batalkan kemunculan! Siti Aafiyah cedera jatuh  skuter, dagu dijahit! | Cerita komuniti oleh reporter berpengalaman

“Saya turun tengok dagu dia, yang ini mesti kena jahit ni sebab dalam. Nasib baik tak panik tengok darah,” ceritanya.

VIDEO] Anak Sulung Siti Nurhaliza Jatuh Masa Main Skuter, Selamat Jalani  Pembedahan

Namun kejadian berkenaan telah membuatkan Datuk K marah kepadanya kerana membenarkan anak bermain skuter tanpa memakai alat pelindung keselamatan.

“Reaksi Datuk K apabila Aafiyah terjatuh skuter pada hari itu memang (buat) saya kena marahlah.

“Tetapi saya senyap sahaja sebab sedar (insiden) berlaku atas kesilapan saya juga.

“Sebelum Aafiyah main, dua hari sebelum tu dia (Datuk K) dah pesan jangan bagi anak main. Tak ada safety tu, tak pakai topi keledar,” kongsinya.

Selepas kejadian itu, dia terus membuang skuter tersebut kerana bimbang kejadian yang sama akan berulang pada anak lelakinya, Muhammad Afwa yang berusia hampir dua tahun.

BACA:

‘Saya sayang family awk..’ – Anju bagi kata dua dekat ex tunang

“Dia tunjuk pisau, terus dia tarik handphone, beg saya”, nasib malang, penyamun terbabas sehingga patah kaki