TNG eWallet akan lancar skim pinjaman peribadi pula?

TNG eWallet akan lancar skim pinjaman peribadi pula?

TNG eWallet akan lancar skim pinjaman peribadi pula? Touch ‘n Go Digital, syarikat di sebalik TNG eWallet, nampaknya akan melancarkan produk kewangan baharu tidak lama lagi. Dari segi rupa, ini boleh menjadi pinjaman peribadi atau mungkin ciri Beli Sekarang Bayar Kemudian (BNPL).

TNG eWallet akan lancar skim pinjaman peribadi pula?

Imej penggoda menunjukkan seorang lelaki melihat peti sejuk yang kelihatan kosong, bersama-sama dengan teks “Tiada lagi kekurangan pertengahan bulan! Ciri baharu kami ialah yang anda tunggu! Akan datang”. Menurut TNG eWallet, ciri tersebut akan didedahkan pada hari Jumaat, 1 April 2022.

TNG eWallet akan lancar skim pinjaman peribadi pula?

Jika anda ingin menjadi yang pertama tahu, anda boleh mendaftarkan nombor telefon bimbit anda dengan TNG Digital. Menariknya, terdapat kotak perkongsian sosial yang menyebut “Woohoo! Saya layak menerima sehingga RM10,000 daripada Touch ‘n Go eWallet!”, yang mungkin membayangkan individu boleh memohon pinjaman sehingga RM10,000. Kami perlu menunggu sehingga Jumaat depan untuk mengetahui lebih lanjut tentang tawaran baharu ini.

Awal bulan ini, BigPay telah melancarkan apa yang didakwanya sebagai produk pinjaman peribadi digital sepenuhnya pertama di Malaysia. Pada masa ini, perkhidmatan pinjaman peribadi BigPay tidak dilancarkan secara rasmi kepada semua orang tetapi pelanggan yang berminat boleh meletakkan nama mereka dalam senarai menunggu. Daripada pratonton ringkas kami, BigPay menawarkan pinjaman tidak bercagar berjumlah RM1,000 hingga RM5,000, dengan kadar faedah 8% setahun Pelanggan boleh memilih tempoh pembayaran balik selama 6, 9 atau 12 bulan.

TNG eWallet akan lancar skim pinjaman peribadi pula?

Akhir-akhir ini, kami melihat peningkatan dalam tawaran BNPL dan Pinjaman Peribadi daripada pemain FinTech dan eWallet. Grab telah menawarkan BNPL sejak sekian lama, manakala Boost telah mengumumkan rancangan untuk menawarkan BNPL serta pembiayaan mikro untuk perniagaan kecil. Ciri ini berguna untuk pelanggan tanpa akses kepada kad kredit kerana ia membolehkan mereka membahagikan pembayaran mengikut ansuran 3 atau 4 bulan tanpa faedah tambahan.

Sementara itu, pinjaman peribadi digital boleh berguna untuk komuniti yang tidak mempunyai perbankan kerana mereka kini boleh mendapat akses kepada kredit dengan kelulusan segera. Kemudahan sedemikian boleh digunakan untuk kecemasan perubatan atau pembaikan rumah oleh pengguna yang kekurangan wang tunai sebelum hari gaji.

Sekiranya anda terlepas, TNG eWallet baru-baru ini telah memperkenalkan sekatan baharu untuk mengekang pengeluaran tunai dan pemindahan kad kredit. Mereka telah melaksanakan baki eWallet boleh pindah dan tidak boleh pindah yang menyekat dana tertentu daripada dipindahkan ke eDompet atau akaun bank lain jika anda telah mencapai kuota bulanan anda.

TONTON :

BACA:

Kak KM jawab kecaman bagi anak perempuan merokok, terkejut dengar jawapan..

Neelofa jadi ‘stress’ selepas lahirkan Bilal, ini rupanya yang jadi

Lelaki trauma selepas dirogol 3 wanita bergilir-gilir selama 3 hari

 

CATEGORIES