Tindakan polis hulur sesuatu kepada pengutip barang lusuh buat netizen tersentuh

Tindakan polis hulur sesuatu kepada pengutip barang lusuh buat netizen tersentuh. Sememangnya slogan polis dan masyarakat berpisah tiada sering kali kita dengar bagi memastikan semua pihak saling membantu dalam memastikan sekeliling kita berada dalam keadaan aman dan sejahtera.

Beri sumbangan kepada warga emas

Menerusi satu perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna media sosial yang juga anggota polis dikenali sebagai Asrul Jamaluddin, dia telah memuat naik video ‘pegawainya’ yang menyantuni seorang warga emas dan memberikan sedikit bantuan.

Hal ini susulan perasaan sebak apabila melihat individu yang sudah berusia masih lagi gigih mencari pendapatan dengan mengumpul barangan terpakai untuk dijual bagi memperolehi duit.

Keluar kereta peronda terus beri duit

Dalam video tersebut, pada awalnya Asrul memaklumkan dia terkejut melihat pegawai atasannya tiba-tiba keluar dari kereta peronda dan menahan warga emas itu.

Perkongsian murni tersebut tular dan mendapat perhatian ramai sehingga Laman Facebook Polis Diraja Malaysia memuat naik kembali video berkenaan.

Ucapan terima kasih kepada 2 pengawai dari IPD Kerian

Sehubungan dengan itu, Pihak Polis Diraja Malaysia mengucapkan tahniah yang tidak terhingga kepada Inspektor Saravanan Gunasekaran bersama rakan setugas Sarjan Asrul Shafawi Jamaluddin dari Ibu Pejabat Polis Daerah Kerian kerana memberi teladan yang baik buat semua.

Polis tiba tiba buka dompet selepas tahan warga emas kutip barang lusuh

Buat ramai sebak

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet berasa seronok melihat contoh baik dari pihak berkuasa yang kekal prihatin sesama manusia tanpa sebarang prajudis berkenaan agama, bangsa serta keturunan.

Semoga contoh teladan yang murni ini menjadi penyebab lebih ramai lagi yang melakukan kebaikan di masa akan datang.

Polis tiba tiba buka dompet selepas tahan warga emas kutip barang lusuh

Seorang pengawai yang perlu dicontohi, dan semoga segala urusan dipermudahkan.

Baca:

Komen Aliff Syukri mengenai kes Ali Puteh dapat pujian netizen

Baru sahaja kecoh berita Rayan jatuh perigi, kini adik Haidar pula alami nasib sama

Erra Fazira terjumpa kembar seirasnya, ini reaksi primadona itu…

CATEGORIES