Tindakan abang lempar adik ke lantai buat netizen tercengang

Tindakan abang lempar adik ke lantai buat netizen tercengang. Baru-baru ini tular sebuah video di TikTok dimana memaparkan detik cemas yang dilalui oleh keluarga pemilik video, Amiera Baharom apabila anak sulungnya bertindak ‘melempar’ adiknya yang masih bayi.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat anak sulungnya, Amilia mengambil adiknya, Amina yang berada di dalam ‘stroller’. Menyedari hal itu, suami Amiera bergegas mahu mengambil semula Amina tetapi Amilia bertindak melempar adiknya ke lantai.

Lantaran itu, Amiera memaklumkan bahawa anak sulungnya itu mempunyai masalah ‘mild autism’ dan berkemungkinan itu adalah salah satu punca mengapa dia berbuat demikian. Tambahnya, anak bongsunya iaitu Amina berada dalam keadaan baik dan tidak mengalami sebarang luka.

“Kami akui silap kami sebab letak Amina dekat situ. Benda nak jadi, kami semua tak jangka semua ni. Percayalah, sebenarnya Amilia sayangkan adik dia.” ujar Amiera.

Video tersebut mendapat perhatian orang ramai dan rata-rata netizen mendoakan agar Amiera sekeluarga diberi kekuatan untuk menjaga anak istimewa serta lebih berhati-hati kelak.

Tindakan abang lempar adik ke lantai buat netizen tercengang

BACA:

Mesyuarat Agung FGV luluskan kenaikan elaun pengerusi, BOD

Waspada penyakit kelamin terbaru ini, anda mungkin terkena jangkitan

Naikkan cukai jalan kereta lama cara untuk atasi kenderaan sesak – Ahli Akademik