Terus kekalkan disiplin ketika sambut Aidiladha – Agong

Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan harapan agar umat Islam di negara ini terus cekal, bersabar dan bersyukur kerana masih diberi kesihatan serta kekuatan menyambut Aidiladha pada tahun ini dalam suasana sederhana bersama keluarga tercinta.

Dalam kenyataan menerusi Facebook Istana Negara hari ini, Seri Paduka berdua menzahirkan ucapan selamat menyambut Aidiladha kepada seluruh umat Islam di negara ini atau luar negara.

“Seri Paduka Baginda berdua menzahirkan rasa dukacita kerana buat kedua kalinya umat Islam di negara ini tidak dapat meraikan hari yang bermakna ini seperti kelazimannya akibat pandemik Covid-19.

“Seri Paduka Baginda berdua merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada para petugas barisan hadapan di atas kegigihan, komitmen dan pengorbanan berterusan tanpa mengira masa serta penat lelah merawat pesakit Covid-19 dan dalam usaha memerangi pandemik ini sejak tahun lalu,” menurut kenyataan itu.

Justeru, Seri Paduka berdua menyeru seluruh umat Islam di negara ini tidak alpa dan berdisiplin dalam kawalan kendiri serta mematuhi semua perintah dan prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan dalam meraikan perayaan itu.

Seri Paduka berdua turut mengambil kesempatan menyeru umat Islam di negara ini untuk bersama Baginda berdua mendoakan agar sentiasa di bawah lindungan Allah SWT, dijauhi daripada sebarang musibah dan pandemik Covid-19 dapat dibendung serta diakhiri dengan segera.

Berita Penuh : https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/07/732611/jangan-alpa-berdisiplin-rai-aidiladha-agong

BACA JUGA : Ramai doktor mati, Indonesia beri suntikan vaksin dos ketiga