Teruja tengok Proton S50 sedang dipandu uji

Teruja tengok Proton S50 sedang dipandu uji. Model sedan Proton akan datang yang telah disebut sebagai S50 telah dilihat di jalan awam sekali lagi, dilihat oleh pembaca.

Seperti sebelum ini, kereta pembangunan yang dilihat di sini memakai plat dagangan yang sama seperti yang dilihat sebelum ini pada bulan Ogos dan pada unit pembangunan yang lalu, yang memberi penekanan kepada identiti kereta yang difoto dalam penyamaran. Kami dapat melihat bahagian hadapan kereta di sini, dan walaupun ia masih diselubungi, bentuk luar tegak gril dapat dilihat.

Geely Emgrand menawarkan asasnya untuk S50, dan memandangkan kedudukannya di atas sedan Persona segmen B , S50 mungkin akan berfungsi sebagai pengganti Preve yang dihentikan .

Berukuran 4,638 mm panjang, 1,820 mm lebar dan 1,460 mm tinggi, S50 berasaskan Emgrand akan menjadi kenderaan yang lebih besar berbanding Preve yang akan digantikannya, dengan panjang 95 mm dan lebar 34 mm. Jarak roda, bagaimanapun kekal sama pada 2,650 mm.

Teruja tengok Proton S50 sedang dipandu uji

Dari segi powertrain, Emgrand pasaran China menggunakan enjin petrol empat silinder aspirasi semula jadi 1.5 liter yang dikadarkan untuk menghasilkan 114 PS 147 Nm tork, dipasangkan dengan sama ada transmisi manual lima kelajuan atau terus berubah-ubah, menghantar pemacu ke roda hadapan. Di Filipina, Emgrand untuk pasaran itu dikurangkan sedikit, menghasilkan 102 PS dan 142 Nm.

Penggunaan Seni Bina Modular (BMA) segmen B yang sama seperti Proton X50 boleh bermakna bahawa S50 yang akan datang, berdasarkan Emgrand, boleh menggunakan enjin petrol tiga silinder sebaris 1.5 liter pengecas turbo crossover, di mana ia menghasilkan sehingga 177 PS dan 255 Nm tork dalam bentuk Flagship yang mendahului julat .

Sebagai sebuah sedan, bagaimanakah Proton S50 akan datang bersaing dengan Honda City dan Civic , atau Toyota Vios dan Corolla Altis ? Apakah peralatan yang boleh didapati di pasaran China dan Filipina? Ketahui di sini dalam panduan kami untuk model yang akan datang daripada Proton.

BACA:

Ebit Lew hantar gambar lucah di Whatsapp, kata Firdaus Wong

Syamsul Yusof dan Ira Kazar dah kahwin, Puteri Sarah sahkan di IG

“Bila nak balik? Tidur luar ya!”- Tengok world cup guna mirror screen hp, bini pula whatsapp