Terkini !!! Dr Maszlee Malik sertai PKR esok?

Dr Maszlee Malik sertai PKR esok? Dr Maszlee Malik yang merupakan Ahli Parlimen Simpang Renggam dijangka menyertai PKR esok.

Penyertaan itu akan diumumkan dalam acara yang turut disertai Presiden PKR Anwar Ibrahim menurut sumber daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) Simpang Renggam.

“Esok Maszlee akan serahkan 500 borang keahlian baru (kepada Anwar). Sebanyak 20 ranting baru (PKR) akan ditubuhkan di Simpang Renggam,” kata sumber itu yang dilaporkan portal Malaysiakini.

Terdahulu tular poster yang memaparkan Anwar dan Maszlee akan menyertai satu program di Simpang Renggam esok hari

Dalam poster yang tular itu, Dr Maszlee Malik dilihat mengenakan pakaian dengan lambang Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Dr Maszlee Malik yang sebelum ini merupakan seorang ahli akademik dan menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum (PRU) 14.

Maszlee

Dr Maszlee Malik merupakan salah seorang ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu yang dipecat pada Mei 2020 susulan konflik dalaman yang tercetus akibat keputusan parti itu untuk keluar daripada PH, seterusnya meruntuhkan pentadbiran yang diketuai Perdana Menteri ketujuh iaitu Tun Mahathir.

Sementara itu, pemimpin Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) yang dipecat bersama-sama menubuhkan Pejuang, Dr Maszlee Malik ketika itu memutuskan untuk menjadi ahli parlimen bebas.

BACA JUGA : Panas !!! Pemimpin Pas dedah sikap tergesa-gesa Bersatu daftar PN, dakwa satu kesilapan