Terkini: Bob Lokman meninggal dunia

Terkini: Bob Lokman meninggal dunia .Perginya pejuang seni, Almarhum Mohd Hakim bin Lokman @ Bob Lokman di Hari Jumaat yang mulia ini.

Pelakon, pelawak dan penulis lirik, Bob Lokman dilaporkan meninggal dunia di kediamannya di Kota Bharu, Kelantan pada Jumaat.

Perkara ini disahkan isterinya, Relawati Daud ketika Astro AWANI menghubungi rakan rapat Allahyarham, Datin Marlia Musa sekitar jam 3 petang tadi.

“Saya baru dapat berhubung dengan isterinya dan dia mengesahkan pegawai kesihatan masih berada di kediaman mereka untuk pengesahan kematian,” kata Marlia.

Moga Allah rahmati dan kurniakan keampunan buat beliau dan golongkan beliau di kalangan solihin.

“Masalah buah pinggan ini pun dah lama saya alami, tapi saya terlepas pandang merujuk kepada doktor pakar semula. Selama ini, saya sering jumpa doktor pakar jantung, paru-paru, darah dan kencing manis tapi, lupa pula pakar buah pinggang sampai dah ia dah teruk.

“Apapun, ini adalah ujian hidup saya dan reda menerimanya.

Sekarang, saya harus melatih diri minum 500 mililiter air untuk tempoh 24 jam. Saya tak boleh minum banyak kerana buah pinggang tak boleh proses air keluar,” katanya kepada Harian Metro.

Tidak tahu sehingga bila dia akan dirawat di ICU dan seterusnya berada di hospital itu, Bob berkata dia menyerahkan segala rawatan kepada doktor selain terus berdoa memohon kesembuhan daripada Allah SWT.

“Mohon doakan saya kembali sihat semula. Semoga air berlebihan dalam badan saya ini dapat terus dikeluarkan lagi. Semalam pun saya timbang, berat 132 kilogram dan itu berat air. Sebelum ini, doktor pernah cakap kalau berat saya naik jadi 111 kilogram dan lebih, itu maknanya berat air dan buah pinggang bermasalah,” katanya.

Terdahulu, Bob berhadapan masalah jantung dan dia pernah menjalani pembedahan memasukkan alat Implantable Automatic Cardioverter Defibrillator (IACD) untuk menstabilkan denyutan jantungnya di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar Kedah pada Disember 2020 lalu.

BACA:

Reaksi anjing kesayangan Ratu Elizabeth II bila tahu tuannya dah tiada jadi tular

Wanita kahwin dengan bekas abang ipar, netizen syak sesuatu lepas tengok gambar lama

CATEGORIES