Terkini !!! Anwar bakal menghadap YDP Agong pagi ini

Sama seperti beberapa pemimpin politik lain, Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga telah menerima undangan untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Seorang sumber parti memberitahu The Vibes bahawa Ahli Parlimen Port Dickson akan menemui raja esok pagi (Pagi ini).

“Ya, dia (Anwar) akan bertemu Agong besok. Saya tidak pasti pukul berapa, tetapi saya diberitahu bahawa ia akan berlaku pada waktu pagi, ”kata sumber itu.

Sebelumnya, The Star melaporkan bahawa Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang juga telah menerima undangan untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong.

Setiausaha Agung parti, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, sepucuk surat dihantar ke pejabat PAS Hadi di Terengganu pada 4 Jun.

Namun, dia tidak memberitahu bila masa ia akan berlangsung.

Begitu juga, dilaporkan bahawa mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad juga akan menghadap Agong pada hari Khamis.

Ketua penerangan Pejuang, Ulya Aqamah Husamudin memberitahu Bernama bahawa, sementara waktunya belum ditentukan, pengasas Pejuang akan bertemu dengan raja pada hari Khamis.

Khabar angin tersebar di kalangan politik bahawa Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, yang juga presiden Bersatu, akan bertemu dengan Agong esok pagi mendahului pemimpin parti politik lain.

Agong dikatakan memanggil pemimpin parti politik utama untuk membincangkan keadaan politik yang sedang berlaku di negara ini.

Berita penuh : https://www.thevibes.com/articles/news/30370/anwar-to-meet-agong-tomorrow-morning-says-source