Terkejut jumpa bom tangan, polis pemusnah bom dah datang, sekali….

Terkejut jumpa bom tangan, polis pemusnah bom dah datang, sekali….

Jumpa Bom kat Site

12.00 tghari
subcon bgtau ada bom tangan lepas korek longkang n siap pegang belek bom betul ke tipu..

12.05 tghari
Aku Call 999 dah mmg emergency kot.. kata kat dia saya jumpa bom tangan kat site TRX.. dia mcm xfaham pula.. then aku bebai call balai polis pudu..dia kata call ipd dang wangi sebab trx site kaw dang wangi.. dah call pegawai n dia suruh pegi site satg MPV datang..

12.30ptg
2 biji URB mai site.. cari jalan xjumpa.. so tya dia, dtg utk tgk bom ke? Dia kata xda.. kita terima laporan suruh datang sini.. satg team MPV dtg. Dia pun pegi belek kaw bom dari jauh n minta semua worker jgn masuk keja.

1.06ptg
Mai team MPV.. cari jalan davis pun jenuh kena call byk kali. Dia tgk bom juga n pasang tape dont cross warna kuning.. so tya geng mpv sapa lagi dtg.. nanti bos dtg tgk juga..

1.30ptg
Mai pula special team tgk bom.. tgk jauh takut meletup..

1.40ptg
Team UPB datang.. then tgk bom terus tape keliling xnak bagi pin terkeluar. Then masuk dlm beg khas n masuk dlm kereta dia.. tanya pegawai klu kes ni mcm mna nk settle.. slalu harini juga kasi letup. So lani tunggu apa? Tunggu arahan bos jap.. tp dia kata nk dtg.

2.00ptg
Datang pula team forensic utk check ada bom lagi x kat site..

2.05ptg
Datang pula polis 3 paku.. nak tgk bom juga..

2.10ptg
Bos UPB dtg site.. tgk n verify… Skali bukan bom tapi power bank.. haha.. semua polis tension mcm kena Prank.. ramai kot dtg mau dekat 20org berkampung utk 2 jam.. depa suh aku buat laporan polis utk kes bom ni.. padahal power bank..

Aku belek shoppe mmg brand dari China sebijik pulak tu. Paling ralat terlepas sembahyang Jumaat. Polis mmg terbaik jalankan tugas wlaupun bom tu prank semua org..

Sumber :