Tak sangka! Rupanya Datuk Yusof Haslam ada isteri pertama yang ramai tak tahu

Tak sangka! Rupanya Datuk Yusof Haslam ada isteri pertama yang ramai tak tahu. Datuk Yusof berkahwin sebanyak dua kali.

Beliau pernah mendirikan rumah tangga dengan penyanyi Allahyarhamah Raja Noor Saadah Salehuddin pada 1978 dan bercerai pada 1980,

Pasangan ini tidak dikurniakan anak; Raja Noor Saadah meninggal dunia pada 19 Disember 2017.

Tak sangka! Rupanya Datuk Yusof Haslam ada isteri pertama yang ramai tak tahu

Perkahwinan kedua beliau ialah bersama Datin Fatimah Ismail pada 1982 dan dikurniakan empat anak serta lima cucu.

Anak-anak mereka ialah Mohd Faizal (lahir 1978), Mohd Shamsul (lahir 1984), Nursyamin (lahir 1988) dan Mohd Syafiq (lahir 1992).

[31] Anak sulungnya, Faizal berkahwin dengan Nazariah Harun dan mempunyai 3 anak. Syamsul berkahwin dengan pelakon Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin pada 8 Mac 2014,[32][33][34] manakala Syafiq berkahwin dengan Aisyeah Zainal pada 5 April 2014.[35][36]

Arwah yang juga seorang ahli perniagaan produk kosmetik jualan langsung jenama terkenal adalah bekas isteri kepada penerbit filem, Datuk Yusof Haslam.

Beliau meninggal dunia semalam pada usia 69 tahun selepas terjatuh dalam bilik air di kediamannya di Bandar Sri Putra.

Suami arwah, Datuk Mahayuddin Mohd Yasin dihubungi berkata, ketika kejadian isteri bersama anak perempuan tunggal mereka di rumah.

“Ketika kejadian anak tidak perasan isteri ada di rumah. Dia sangka isteri ikut saya keluar. Kejadian berlaku tengah hari ketika isteri mahu mengambil wuduk solat Zuhur.

“Saya keluar bertemu ayah sedang uzur. Apabila sampai di rumah lebih kurang 9 malam saya lihat keadaan isteri sudah tertiarap di lantai,” katanya.

Mahayuddin berkata, ketika dia menghampiri jasad isteri, muka sudah lebam dan kaku.

“Saya menghubungi ambulans dan apabila sampai mereka mendapati isteri sudah tidak bernyawa dan difahamkan sudah meninggal dunia selama beberapa jam.

“Sebelum kejadian isteri tidak mengalami sebarang penyakit lain cuma beberapa hari ini dia ada mengadu sakit dada dan minta saya tolong urut,” katanya.

Beliau yang ketika itu sedang menonton televisyen terdengar jeritan pembantu rumahnya yang berada di tingkat bawah rumahnya dan terus mencapai pistol Glock miliknya dan melepas tiga das tembakan.[37]

Pada 13 Oktober 2017, beliau dimasukkan ke Hospital Tawakkal akibat muntah-muntah, selepas disyaki mengalami keracunan makanan. Keadaannya dilaporkan stabil dan dibenarkan bertugas seperti biasa.

BACA:

Kerana banyak bagi subsidi pada rakyat, ini sejarah kerajaan yang tumbang tapi ramai rakyat yang tak sedar akibatnya

Dia punya bau tu paling ‘piaw’, ini sejarah Tancho, pomade paling legend yang ramai tak tahu