‘Suara sebijik macam dalam MRT’, wanita buat voice over tarik minat netizen

‘Suara sebijik macam dalam MRT’, wanita buat voice over tarik minat netizen. Kalau pergi travel mana-mana naik train, mesti kita akan dengar suara seorang perempuan ni umum ketibaan tempat.

Terbaharu, menerusi perkongsian di TikTok @nani.roc, beliau telah berkongsi bakat yang dimilikinya dengan membuat voice over secara santai dan juga komersial yang secara tidak langsung berjaya menarik perhatian netizen.

Semuanya bermula apabila beliau telah mendapat permintaan daripada seorang netizen bernama Aidiel yang komen untuk membuat bunyi penggera untuknya.

Selain itu, beliau juga turut mempamerkan bakatnya dalam membuat voice over bagi pengumuman hospital.

Menerusi suara emas yang dilakukan, para netizen nampaknya sangat teruja dan terhibur dengan gaya suara wanita ini.

'Suara sebijik macam dalam MRT', wanita buat voice over tarik minat netizen

Selain itu, ramai yang mengharapkan agar wanita ini diberikan lebih banyak tugas melibatkan voice over berikutan bakat yang dimilikinya. Setakat artikel ditulis, video wanita ini mengenai alarm buat Aidiel telah meraih 4.7 juta tontonan serta lebih 9,000 komen.

@nani.roc Bila potential client minta kita sample VO, kita wajib bagi sekurang-kurangnya 3 demo suara dan intonasi berbeza okay? So mana satu yang sesuai? 😝 #voiceover #freelancer #voiceovertalentmalaysia #fyp ♬ original sound – Nani Roslan

@nani.roc Replying to @aidielysf ♬ Alarm untuk golongan B40 – Nani Roslan

BACA:

Terima bayaran Rm500,000 jadi penyampai Hot FM, ini respon Johan

Dah tak perlu pening beli pewangi kereta, guna bahan ni je jimat, lagi wangi!

Bantuan RM450 untuk OKU, semak di sini