“Suami perangkap aku dengan soalan, pilih dia atau pilih pesakit di hospital, akhirnya suami ceraikan sebab tak boleh buat pilihan”

Assalamualaikum semua, terima kasih kepada admin kerana sudi menyiarkan luahan saya ini. Saya berasal dari Kedah dan bekerja sebagai pakar perubatan dekat sebuah hospitaI pakar di pantai timur semenanjung.

Tujuan saya buat luahan ini untuk berkongsi tentang 2 kisah perkahwinan saya di mana pada perkahwinan pertama gagal dan perkahwinan kedua InshaAllah berjaya.

Perkahwinan Pertama Ketika saya menjadi pegawai perubatan dulu mak saya ada kenalkan anak kawannya yang bekerja sebagai jurutera kilang dekat saya.

"Suami perangkap aku dengan soalan, pilih dia atau pilih pesakit di hospital, akhirnya suami ceraikan sebab tak boleh buat pilihan"

Dia anak kepada pengetua sekolah. Selepas saya berkenalan dengan bekas laki saya itu dalam 3 bulan kami pun berkahwin. Selepas 2 bulan berkahwin dia mula mempersoalkan hidup saya. Dia selalu marah – marah bila saya suruh dia ambil diri saya di hospitaI kerana penat nak pandu sendiri.

Dengan keadaan bilangan pes4kit lebih ramai berbanding bilangan tenaga kerja. Keadaan itu menyebabkan saya penat, tak cukup tidur dan burn out.

Baca Artikel Penuh