Selamat pengantin baru Abang Viva!

Selamat pengantin baru Abang Viva

Selamat pengantin baru Abang Viva!. Abang Viva atau nama sebenarnya Azwan Omar, 30, telah selamat diijabkabulkan dengan tunangnya, Evanoza Zakaria di Pejabat Agama Islam Daerah (PAID) di Ayer Keroh di sini, pada Jumaat lalu.

Berita gembira itu telah dikongsikan Azwan bersama orang ramai menerusi penstriman secara langsung pada malam Khamis namun disimpan sebagai tetapan peribadi.

Azwan berkata, tiada niat untuk menyembunyikan perkara baik itu namun memandangkan dia dan isteri mempunyai niat yang sama untuk melakukan kebajikan dia mengambil keputusan memaklumkan perkara itu bagi mengelakkan fitnah.

Katanya, pada awalnya dia merancang mendirikan rumah tangga dengan tunangnya yang dikenali ketika bersama menjalankan kerja-kerja sukarelwan pada Disember depan, namun faktor ramalan cuaca menjangkakan akan berlaku bencana Monsun Timur Laut di beberapa negeri.

“Jadi untuk bulan depan dan seterusnya lebih baik kami suami isteri berbincang dan bersiap sedia untuk menggerakkan sukarelawan di bawah Gerakan Kebajikan Abang V-V.

Selamat pengantin baru Abang Viva

“Biarpun bertukar status namun misi bantuan ini tidak akan dilupakan malah lebih mudah saya dan isteri bergerak bersama menyalurkan bantuan dengan lebih bersemangat,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Tambahnya, setakat ini mereka masih belum menetapkan tarikh resepsi bagi meraikan keluarga di kedua-dua pihak.

Sinar Harian sebelum ini melaporkan Azwan yang berasal dari Melaka mendapat perhatian rakyat Malaysia kerana kesungguhannya membantu mangsa banjir dengan hanya berbekalkan RM50 dan menggunakan kereta jenis Perodua Viva serta sebuah bot.

BACA:

Anak Zahid disebut calon parlimen Bagan Datuk, ‘Zahid nak lari ke mana?’

Ini janji Anwar jika jadi PM: Nak kurangkan gaji dan bilangan kabinet

Kecoh satu taman, nenek 55 tahun kena rogol oleh sekumpulan lelaki

CATEGORIES