“Saya buat kejutan datang rumah tunang sebab rindu tapi bila sampai muka tunang kelat je plus dengan terkejut, masa nak ke tandas aku ternampak..”

Assalamualaikum. Terima kasih admin kalau confession saya ini disiarkan. Saya pernah berkongsi cerita ini pada page lain sebelum ini,

cuma hendak memperpanjangkan fakta bahawa sesungguhnya, jangan disalahkan takdir sekiranya j0doh kita tidak seperti yang kita harapkan..

Seringkali saya baca kisah dalam mana – mana tulisan mengatakan bahawa sudah ketentuan Allah kita berkahwin dengan si polan

"Saya buat kejutan datang rumah tunang sebab rindu tapi bila sampai muka tunang kelat je plus dengan terkejut, masa nak ke tandas aku ternampak.."

Dalam banyak kes sama ada kes berkenan dengan suami orang atau kes menerima calon suami walaupun dah tau per4ngai buruk calon suami sebelum berkahwin.

Allah berpesan pada kita, “Allah tidak akan mengubah nasib seseorang itu melainkan dia sendiri yang mengubahnya.” Tapi kita buat – buat tak faham. Allah bagi panduan kalau nak pilih pasangan kena yang begini dan kena yang begitu.

Baca Artikel Penuh