“Saiz badan saya yang tinggi buat sukar untuk cari jodoh” – Nur Syahirah

“Saiz badan saya yang tinggi buat sukar untuk cari jodoh” – Nur Syahirah. “Diakui memang susah nak mencari pasangan, apatah lagi kalau nak yang sama (ketinggian) atau lebih tinggi, susah nak jumpa.

“Apabila saya mula berkenalan dan beritahu tinggi 186 sm, mereka terkejvt. Ada okay, ada yang tak berminat, tidak kurang juga yang awal-awal beritahu hanya mahu berkenalan sebagai kawan sahaja, tidak lebih daripada itu.

“Bagi segelintir orang mungkin boleh terima pasangan mereka lebih tinggi daripada lelaki, tapi ada yang tak berkenan. Jadi dalam k3ssaya, untuk mencari pasangan susah sikit,” katanya ketika dihubungi.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh mStar (@mstaronlineofficial)

Anak jati Kelantan itu berkata, dia bukanlah cerewet hingga enggan menerima calon suami pendek daripadanya, namun mempunyai cita rasa dalam memilih pasangan hidup.

"Saiz badan saya yang tinggi buat sukar untuk cari jodoh" - Nur Syahirah

“Boleh pilih lelaki rendah tapi tidaklah beza sangat (ketinggian), cuma itu pun susah juga.

“Bagi kebanyakan lelaki, 186 sm ini sangat tinggi untuk perempuan… kalau lelaki, itu normal,” katanya.

Bagaimanapun, Nur Syahirah tetap bersyukur dan reda dengan setiap ketentuan Ilahi.

Katanya, dia menyerahkan urusan jodoh kepada Allah SWT dan berharap pasangannya nanti dapat menerima setiap kelebihan dan kekurangan dirinya.

“Misalnya, kalau jodoh saya itu lebih rendah (pendek) daripada saya, orang kata murah rezeki. Jadi, saya terima apa yang ditentukan Allah,” katanya.

Harian Metro sebelum ini pernah melaporkan kisah Nur Syahirah dan tiga adik-beradiknya, Mohd Saiful Hakim, 29; Nur Syazwani Najihah, 15; dan Nur Syasya Nazifa, 13; yang tinggi lampai.

Ketinggian mereka yang berbeza daripada kebanyakan orang didorong genetik ibu, Rahimah Yunoh, 50, yang tingginya mencecah 171 sm.

Namun, di sebalik kelebihan itu, mereka turut mengalami sindr0m Marfan yang sering dialami orang bertubuh tinggi, dengan risik0 masalah jantung, paru-paru selain masalah rabun.

BACA:

“Power gila skill brother ni!” – Pemandu Lori dipuji berjaya elak kemalangan

Nabila Razali nikah dalam diam? Gambar ini jadi bukti

Lizzy akhirnya dedah penyakit ‘alocepia’ yang dialaminya