RUU Henti Rokok: Pemuda bongkar mengapa KJ bersungguh nak buat, ‘ada kroni pulak?’

RUU Henti Rokok Pemuda bongkar mengapa KJ bersungguh nak buat ada kroni pulak

RUU Henti Rokok: Pemuda bongkar mengapa KJ bersungguh nak buat, ‘ada kroni pulak?’. Satu hantaran facebook semalam gempar dengan pendedahan terbaru dari pengguna akaun facebook bernama Farhan Akmal yang mendakwa sebab sebenar KJ bersungguh nak buat RUU GEG. Berikut merupakan tulisan pemuda tersebut :-

Punya lah lantang KJ dan team dia push & bulldoze Akta GEG.

Pada awalnya, memang aku sokong, sebab bagus lah kata nak hentikan generasi muda dari menghisap rokok.

Apa yang tak bagus dari tu? Tapi lama-lama rasa pelik pulak.

Makin lama tunggu draf bill keluar, makin pelik aku rasa.

RUU Henti Rokok: Pemuda bongkar mengapa KJ bersungguh nak buat, 'ada kroni pulak?'

Kenapa lah lama sangat nak bentangkan akta ni?

Akhirnya keluar, nampak dah kenapa dia lambat release. Ke MP-MP lain pun dia lambat release.

Punya lah banyak seksyen dalam akta tersebut yang tak masuk akal. Seumpama bagi kuasa yang berlebihan kepada DG & pegawai KKM.

Kompaun tinggi, nak geladah masuk rumah tanpa waran, boleh rampas dan bukak phone/laptop. Banyak lagi yang tak masuk akal.

Semalam pula keluar dah, ada plan dah untuk satu lagi aplikasi. MySejahtera dah buat teruk. Sampai sekarang kita tak dapat kesudahannya.

Now nak buat app baru. Dua syarikat terlibat ; Greenpacket & Privasia.

Dua-dua syarikat kroni & geng KJ.

So kalau tanya aku, memang ada ular disebalik batu.

Aku taknak sokong bill ni. Aku akan sokong hentikan generasi muda dari merokok. Tapi not KJ’s plan.

BACA:

Awie nak buat filem Datuk Bahaman pula, tapi Finas kata…

Terima bayaran Rm500,000 jadi penyampai Hot FM, ini respon Johan

Dah tak perlu pening beli pewangi kereta, guna bahan ni je jimat, lagi wangi!

CATEGORIES