Rupa molekul salji, wanita terkejut dapat lihat bentuk salji, ingatkan orang saja reka bentuk tu

Rupa molekul salji, wanita terkejut dapat lihat bentuk salji, ingatkan orang saja reka bentuk tu

Rupa molekul salji, wanita terkejut dapat lihat bentuk salji, ingatkan orang saja reka bentuk tu. Menjalani kehidupan dalam iklim khatulistiwa iaitu panas dan lembap sepanjang tahun membuatkan kita begitu teruja bila melihat negara lain yang sedang dilanda salji. Melihat pemandangan pohon-pohon yang diselimuti salji yang putih suci, membuatkan kita selalu membayangkan salji adalah seperti ais yang diparut!

Menerusi perkongsian Cikgu Kim Seri yang sedang melanjutkan pelajaran di bumi Korea, beliau sempat berkongsi di laman Tiktok beliau video beliau yang sedang bermain salji bersama rakan-rakannya.

Diminta menunjukkan bentuk salji, Cikgu Kim Seri terus memfokuskan terhadap salji yang sedang berjatuhan di baju beliau.

Masya-Allah, rupanya bentuk salji bukanlah seperti ais parut seperti yang kita fikirkan selama ini. Namun bentuk salji yang ditunjukkan oleh Cikgu Kim Seri memang mirip bentuk salji seperti dalam filem animasi keg1laan kanak-kanak iaitu Frozen! Ramai yang mengingatkan bentuk salji itu hanya rekaan semata-mata, namun ternyata bentuknya memang benar.

Rupa molekul salji, wanita terkejut dapat lihat bentuk salji, ingatkan orang saja reka bentuk tu

Video:

@kimseri_eina Reply to @ainatulamirah8 ♬ original sound – KIM SERI 세리

Warganet begitu teruja melihat gambar zoom in salji yang ditunjukkan. Ia seperti bunga-bunga ais yang begitu indah berguguran dari atas langit.

Masya-Allah, begitu hebat ciptaanNya, menciptakan salji yang berjenis-jenis bentuknya. Terdapat lebih tiga puluh lima bentuk salji yang berjatuhan dari langit.

BACA JUGA : 

Aksi ‘orang minyak’ berjaya dirakam kamera di Shah Alam

Sajat jual banglo, selamba je untung RM2 juta

5 hari tayangan ‘The Pirates 2’ capai 500,000 tontonan, duduki no 1 ranking Box Office

CATEGORIES