Ramai terkejut tengok Zarina Anjoulie pasang ‘belon’…

Ramai terkejut tengok Zarina Anjoulie pasang ‘belon’. Tindakan pelakon dan selebriti media sosial, Zarina Anjoulie menjalani rawatan belon gastrik atau ‘Intragastric Balloon’ mengundang rasa ‘ng3ri’ pengikutnya di laman Instagram.

Difahamkan, rawatan tersebut adalah cara lain bagi menurunkan berat badan dimana belon gastrik yang berada di dalam perut akan membuatkan seseorang itu mudah kenyang sekali gus mengurangkan pengambilan makanan.

Pelakon berusia 35 tahun itu berkata, kos memasang belon gastrik berkenaan mencecah sekitar RM16,000 sehingga RM18,000 bergantung kepada harga rawatan ditetapkan oleh pusat perubatan terpilih.

Menerusi sebuah posting, Zarina atau mesra dipanggil Anju memuat naik video sepanjang menjalani rawatan tersebut tanpa melibatkan sebarang pembedahan.

Sementara itu, berdasarkan video sebelumnya, pelakon filem H4ntu Kuat Ketawa itu ada berkongsi penjelasan lanjut bersama doktor pakar berhubung prosedur dan kesan daripada rawatan terbabit.

Ramai terkejut tengok Zarina Anjoulie pasang 'belon'...

Menurut doktor merawatnya, pesakit hanya perlu menelan belon gastrik berbentuk pil sebelum hujung saluran di luar mulut akan diisi dengan air untuk mengembangkan belon di dalam perut.

Selepas itu, doktor akan melakukan x-ray bagi memastikan posisi belon g4strik berada di kedudukan yang tepat sebelum pes4kit dibenarkan pulang.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen berkongsi rasa gerun mereka apabila melihat kegigihan Zarina melakukan rawatan berkenaan yang dipenuhi beberapa wayar.

Bagaimanapun, terdapat juga individu seolah-olah berminat bagi mencuba rawatan sama dengan bertanya pelbagai soalan. Namun, orang ramai dinasihatkan untuk merujuk pakar dahulu ya!

Beraninya dia ni

Alasan paling logik, kenapa Zarina Anjoulie sedut lem4k

Pelakon sensasi, Zarina Anjoulie menempelak segelintir kaum lelaki yang mengkrltik perbuatannya melakukan proses sedut lem4k (lip0suction) untuk kurus sebagai har4m.

Pemilik nama lengkap, Zarina Anjoulie Lavocah Mohd. Fahizul itu secara sinikal berkata, menonton video luc4h dan melakukan perkara tidak senon0h di hadapan komputer juga adalah har4m, namun masih berlaku khususnya dalam kalangan lelaki.

“Orang tak nampak, Allah nampak,” katanya menerusi satu entri di Instagramnya di sini semalam.

Menurut pelakon yang mula dikenali dalam dunia lakonan menerusi siri televisyen Anak Ponti4nak itu, ramai golongan lelaki tidak sedar diri semasa melontarkan pendapat atau mengkrltik setiap tingkah lakunya.

Sementara itu, Zarina atau lebih mesra disapa Anju menjelaskan, buat masa ini dia tidak terikat dengan mana-mana kontrak produk kurus sekali gus menepis dakw4an dia tidak jujur dalam proses penurunan berat badannya.

“Sedut lem4k bukan sedut sampai 10 kilogram (kg) satu bahagian dan selepas susut berat badan kena ‘maintain’ saya masih guna suplemen.

“Kontrak saya bersama satu produk kurus sudah tamat pada minggu lepas, jadi suka hati sayalah nak sedut apa. Kalau saya menlpu pengikut, baik saya diam tak buat hantaran apa-apa (di media sosial),” ujarnya.

Pelakon berusia 34 itu bertegas, dia tidak mempunyai sebarang masaIah untuk berbelanja melakukan prosedur tersebut kerana status kewangannya yang ‘lebih daripada mampu’.

“Sebab perut buncit lepas beranak, susah nak hilang walaupun joging dan bersenam, saya pergi sedut lem4k.

“Saya janda, bosan duduk rumah seorang tak tahu nak buat apa dengan duit, jadi saya pergilah (buat prosedur),” ujarnya.

Zarina turut berkongsi video pendek di Instagram yang memaparkan proses dia melakukan lip0suction di sebuah klinik swasta baru-baru ini.

BACA:

“Mungkin saya terima Ira Kazar sebagai madu saya..”

Akhirnya Nazrey Johani buka mulut sebab sebenar tinggalkan Raihan

Kecoh majlis perkahwinan buat atas kubur, ini penjelasan tuan badan