Raja Bomoh ‘pagar’ dunia daripada Covid-19 guna teleskop milik moyang

Raja Bomoh ‘pagar’ dunia daripada Covid-19 guna teleskop milik moyang

Raja Bomoh ‘pagar’ dunia daripada Covid-19 guna teleskop milik moyang. Selepas mendakwa telah ‘memagar’ seluruh dunia daripada penularan Covid-19, ‘Raja Bomoh’ Ibrahim Mat Zin membuat kemunculan semula.

Menerusi perkongsian video berdurasi 25 minit yang dimuat naik di laman Facebook Perak Press, Ibrahim dilihat membuat satu lagi ritual di Teluk Intan.

“Raja Bomoh 1 Malaysia datang lagi, kali ini beliau bergabung pula dengan Puteri Zaleha Serai Semambu (menurut sumber) buat ritual tolak bala dekat Teluk Gelanggang, Teluk Anson (Teluk Intan) pada hari ini,” tulis Perak Press.

@perakpress Raja bomoh bergabung dengan puteri zaleha serai semambu apa tah… Dekat teluk gelanggang teluk anson #telukintan #perak ♬ Misteri – SadCloud

Ibrahim sebelum ini mendakwa telah memagar seluruh dunia khususnya Malaysia daripada wabak tersebut selepas diminta berbuat demikian selain rasa tanggungjawabnya sebagai rakyat negara ini.

Untuk rekod, Ibrahim sememangnya dikenali dengan pelbagai aksi aneh dan untuk upacara ‘memagar’ kali ini, dia menggunakan teleskop milik moyangnya yang didakwa juga seorang bomoh selain beras kunyit serta daun pandan.

@cikgukvjer #rajabomoh #rajabomohmalaysia #fyppppppppppppppppppppppp #foryoupage #foryou #fypp #fyp ♬ original sound – cikgukvjer

Pada 2017 lalu, Ibrahim membuat pengakuan bersalah dan bertaubat atas beberapa amalan ritual yang dilakukannya sebelum ini.

Beliau turut mengaku semua tindakannya itu adalah pembohongan atas arahan seorang individu yang tidak boleh didedahkan.

BACA:

“Bohong !!!” Isu pembelian saham, akhirnya Azam Baki bersuara
“PDRM tidak boleh tahan mereka sebab diorang ni ada kad UNHCR”

CATEGORIES